ANAF REDUCE BIROCRATIA – Inregistrarea in Spatiul Virtual Privat se poate face fara a merge la ghiseu

563

Sursa Foto: Ziarul din Muscel

Ministerul Finantelor Publice (MFP), prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), au decis sa reduca birocratia. Concret spus, cei de la Fisc au dezvoltat si implementat o aplicatie cu ajutorul careia contribuabilii romani isi pot deschide un cont in Spatiul Privat Virtual (SPV), printr-o simpla identificare video pe Internet.

Astfel, este eliminata prezenta fizica la ghiseu a contribuabilului, obligatorie pana in prezent, pentru activarea in SPV, precizeaza reprezentantii ANAF intr-un comunicat de presa publicat recent.

Identificarea persoanelor fizice care doresc sa se inregistreze in SPV poate fi efectuata de la distanta. Acest lucru este posibil prin intermediul unei sesiuni video – mai exact: identificare vizuala online.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, se impune ca persoanele fizice sa se programeze online prin intermediul aplicatiei disponibile la www.anaf.ro. Concret, programarea va fi efectuata in termen de 10 zile, de la momentul inregistrarii in SPV.

Ulterior acestei etape, ANAF, transmite catre persoana in cauza o informare prin email, cu urmatorul continut:

– instructiunile de desfasurare corespunzatoare identificarii vizuale online ce urmeaza a se derula;

– comunicarea faptului ca, in situatia in care nu poate participa la identificarea vizuala online la data si ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare;

– comunicarea faptului ca neprezentarea la ora si data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea inregistrarii in SPV;

– reguli de conduita.

*Cititi aici comunicatul integral emis de ANAF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole