ANAF INCEPE RAZBOIUL CU SMECHERII – Controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor

402

sursa foto: adevarul.ro

1 iulie 2022: ANAF nu intra in vacanta, ci incepe razboiul cu „smecherii”, cu cei afiseaza averi imense, dar care nu-si platesc impozitele.

Seful Fiscului, Lucian Heius, declara ca se va incepe de la 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor. Potrivit lui Heius, este o jignire pentru oamenii cinstiti care muncesc greu, uneori de dimineata pana seara, sa vada ca in jurul lor altii isi cumpara case care se invart dupa soare, isi achizitioneaza masini exorbitant de scumpe, dar nu au lucrat o zi in viata lor si nu au platit un impozit. Seful Fiscului spune ca este nedrept pentru agentii economici care isi platesc taxele si impozitele la timp, iar alti patroni fac evaziune fiscala, folosesc munca la negru, se imbogatesc nemeritat si nu platesc niciun impozit in viata lor:
Avem peste tot exemple de smecheri care sfideaza cu opulenta si luxul pe care il afiseaza, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidand pe omul de rand, si care in viata lor nu au platit niciun impozit, iar cand verifici veniturile pe care le au, constati ca ele sunt aproape inexistente”.

Diferenta de 20 miliarde euro la venituri

Potrivit sefului Fiscului, s-a constatat ca 561.000 de persoane au acumulat o diferenta intre veniturile estimate de ANAF si veniturile declarate si impozitate, de 20 de miliarde de euro:
Am dat o sarcina directiei generale de control venituri persoane fizice sa imi faca o analiza de risc si am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Am luat doar 4 ani, 2016, 2017, 2018 si 2019, anul 2020 o sa il finalizam la sfarsitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfarsitul anului. Facandu-se aceasta analiza de risc, am constatat cu stupoare si cu revolta de-a dreptul ca 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat, atentie, o diferenta intre veniturile estimate de noi si veniturile declarate si impozitate de 20 de miliarde de euro”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet