AN BUN PENTRU AFACERI – Au crescut incasarile primelor 10 companii din Topul National al Firmelor

727

Anul 2019 s-a dovedit unul favorabil pentru companiile aflate pe primele zece pozitii in Topul National al Firmelor (TNF), realizat de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

Mai exact, cifra de afaceri cumulata la nivelul celor 10 societati a crescut in 2019 cu 5,99% fata de anul anterior, pana la 189,31 de miliarde de euro, a anuntat CCIR miercuri, 11 noiembrie 2020.

Tot in 2019 comparativ cu 2018, profitul din exploatare al companiilor din top 10 s-a majorat cu 5,12%, pana la 15,8 miliarde euro.

La randul ei, ponderea profitului din cifra de afaceri s-a mentinut constanta, la nivelul de 8,34%.

Prezentam intregul comunicat al CCIR:

Crestere cu aproape 6% a cifrei de afaceri a companiilor clasate pe primele 10 locuri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul celor mai performante companii din 2019, in urma analizei indicatorilor care vizeaza cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si a capitalului angajat.

Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele 10 locuri este de 189,31 miliarde de euro, in crestere cu 5,99% fata de anul precedent. De asemenea, profitul din exploatare al companiilor a crescut cu 5,12%, la valoarea de 15,8 miliarde euro.

In ceea ce priveste ponderea profitului din cifra de afaceri, aceasta s-a mentinut constanta comparativ cu anul anterior, reprezentand 8,34% din cifra totala de afaceri, ceea ce indica o mentinere a profitabilitatii companiilor romanesti.

Topul National al Firmelor 2020 prezinta cele mai performante companii din sapte domenii de activitate: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit, constructii.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) realizeaza, incepand din 1994, Topul National al Firmelor (TNF), fiind singura institutie abilitata printr-o lege organica sa stabileasca o astfel de ierarhie la nivelul intregii tari.

Cea de-a XXVII-a editie a Topului National al Firmelor se va desfasura pe data de 17 noiembrie, in format online, cu incepere de la ora 17.00. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul www.tnf.ro, precum si pe paginile de socializare ale CCIR”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole