AMENZILE DATE ROMANILOR IN STAREA DE URGENTA – Diana Sosoaca a depus proiectul de lege in Senat. Se va face dreptate? (Document)

14950

Romanii au fost “cocosati” in perioada starii de urgenta data de Klaus Iohannis cu amenzi.

Curtea Constitutionala a decis insa ca dispozitiile art. 28 din OUG nr. 1/1999 (in baza carora erau aplicate amenzile) sunt neconstitutionale, la fel ca si OUG nr. 34/2020, ordonanta care prevede modificarea sau completarea unor articole existente in OUG nr. 1/1999 printre care si articolul 28 referitoare la amendarea populatiei (click aici pentru a citi).

Restituirea banilor incasati abuziv

Cu toate acestea, romanii care au platit respectivele amenzi au fost lasati cu ochii in soare, fara sa-si mai recupereze banii dati gratuit statului.
Astfel ca senatoarea Diana Sosoaca a depus in Parlament Legea privind unele masuri administrative si fiscale din starea de urgenta.
Concret, daca legea va fi adoptata si promulgata de Klaus Iohannis, amenzile contraventionale aplicate pe durata starii de urgenta si care au fost achitate, in tot sau in parte, de catre debitori, se restituie.

Iata ce prevede proiectul de lege:

-Faptele care au fost savarsite pe durata starii de urgenta raportat la dispozitiile Decretului prezidential 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei si care au fost constatate prin procese verbale de constatare a contraventiilor nu se mai sanctioneaza;

-Procesele verbale emise pe durata starii de urgenta se declara nule;

Amenzile contraventionale aplicate pe durata starii de urgenta si care au fost achitate, in tot sau in parte, de catre debitori, se restituie, la cererea acestora, potrivit prevedrilor Legii 207/2015 privind Codul de procedura fiscala;

-Pentru amenzile care nu au fost achitate, in tot sau in parte, in temeiul proceselor verbale de constatare a contraventiilor, organele fiscale nu vor da in debit sumele datorate in vederea executarii silite;

-Persoanele sanctionate cu amenda contraventionala care nu au achitat amenda pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, nu mai au obligatia achitarii acesteia.

6 comentarii la “AMENZILE DATE ROMANILOR IN STAREA DE URGENTA – Diana Sosoaca a depus proiectul de lege in Senat. Se va face dreptate? (Document)

  1. Tot respectul, pentru doamna senator Diana Iovanovici Şoşoacă!
    Cred că vocea ,tuturor alături de ceea ce transmite doamna senator, este dreptate, nimic nu poate sta în fața adevărului!

  2. Felicitări d-na senator Șoșoacă, pentru că vă gândiți la poporul român care a fost batjocorit, furat și persecutat pe timpul unei false stări de urgență. Cei vinovați să răspundă conform legii, fărănici o imunitate. Succes în continuare!

  3. Toata stima ot aceasta doamna, eu n-am primit amenzi dar ma bucur pt cei amendati, doamna va sustin si-mi doresc sa fiti presedinta tării Doamne ajuta

  4. Toată stima pentru Doamna SENATOR DIANA Ivanovici Sosoaca ! Nu exsista un om în toata Romania mai corect ca domnia sa***Sa i dea Bunul Dumnezeu multa sanatate si putere sa lupte cu hoția care este acum în Rominia*** Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole