Ambasadorul Lazar Comanescu: „O parte dintre propunerile CCIR, vizand redresarea economica, isi gasesc reflectarea in masurile si actiunile intreprinse de Guvern”.

1741

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a fost partenerul institutional al prestigioasei publicatii britanice The Economist, in organizarea evenimentului online: “EUROPE’S LANDSCAPE IN THE SHADOW OF THE PANDEMIC – Romania: Transformation – Recovery – Resilience”, care a avut loc in data de 22 octombrie.

Evenimentul, care a beneficiat de prezenta unor personalitati din domeniul economic si politic, a abordat teme de actualitate, precum: impactul pandemiei Covid-19 si raspunsul Uniunii Europene, importanta tehnologiei in noua paradigma, perceptia mediului de afaceri si a decidentilor politici in ceea ce priveste sustenabilitatea si cresterea rezilientei in sectorul serviciilor financiare europene.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei, dupa o serie de consultari cu mediul de afaceri, a propus guvernului roman un set de masuri care sa ajute la repornirea activitatilor economice afectate de coronavirus. Suntem convinsi ca implementarea acestor propuneri va contribui semnificativ la redresarea cat mai rapidã a economiei romaneşti, va ajuta mediul de afaceri sa depaseasca provocarile generate de pandemia COVID-19.

De altfel, o parte dintre propunerile CCIR isi gasesc reflectarea in masurile deja adoptate de Guvernul Romaniei, sau avute in vedere de Executiv, in procesul elaborarii planului national de redresare si investitii, in conformitate cu Programul New Generation EU, al Uniunii Europene. Camera de Comert si Industrie a Romaniei va continua sa ofere sprijin companiilor aflate in dificultate si va ramane un partener de dialog stabil pentru institutiile publice in efortul de stabilizare a mediului de afaceri romanesc”, a declarat dl. Lazar Comanescu, Ambasador (foto), consilierul presedintelui CCIR pe probleme externe.

La eveniment au participat: Wolfgang Schüssel, fost cancelar federal, presedinte, Asociatia pentru politici externe si Natiunile Unite, Dan Dragos Dragan, secretar de stat in ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri, Romania, John Bruton, fost prim-ministru, Simone Mori, vicepresedinte executiv, Grupul Enel, Charlotte Ruhe, director general pentru Europa Centrala si de Sud-Est, BERD, Luca Lazzaroli, director general, Banca Europeana de Investitii, Colin Ellis, ofiter sef de credit, EMEA, Moody’s Investors Service, Michail Bletsas, director de calcul, MIT Media Lab, Violeta Luca, CEO, Microsoft, Dirk Hendricks, secretar general, Federatia Europeana pentru Energii Regenerabile, Radoslaw Kedzia, VP CEE si regiunea nordica, Huawei, Aris Dimarakis, director tehnic, Betano, Neil McGregor, presedinte, Consiliul de Administratie, Camera de Comert Britanica-Romana, Ramona Jurubita, presedinte, Consiliul Investitorilor Romani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole