AMANAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE – Propunere noua: martie 2021

607
A aparut o prima propunere de amanare a alegerilor parlamentare, programate pentru decembrie 2020. Este inaintata chiar si o data: martie 2021

A aparut o prima propunere de amanare a alegerilor parlamentare, programate pentru decembrie 2020. Este inaintata chiar si o data: martie 2021.

Cel care cere amanarea alegerilor parlamentare este presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto). Propunerea acestuia vine dupa ce Curtea Constitutionala a respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis si a decis ca legea care stabileste ca Parlamentul este cel care stabileste data alegerilor parlamentare este constitutionala (click aici pentru a citi). Dupa cum se stie, Guvernul a decis recent ca alegerile parlamentare sa fie organizate in decembrie 2020.

Calin Popescu Tariceanu explica intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri, 30 septembrie 2020, faptul ca amanarea alegerilor parlamentare este necesara in contextul cresterii infectarilor cu coronavirus, dar si avand in vedere ca urmeaza o perioada a virozelor si gripelor de sezon. De asemenea, Tariceanu precizeaza ca amanarea alegerilor parlamentare se impune si pentru a da posibilitatea noilor administratii locale sa se pregateasca pentru sezonul de iarna.

Iata comentariul presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu:

“Curtea Constitutionala a stabilit ca legea care prevede ca Parlamentul Romaniei este cel care stabileste data alegerilor parlamentare este constitutionala.

In aceste conditii cred ca este foarte potrivit ca Parlamentul sa hotarasca rapid o data pentru alegerile parlamentare. Noi suntem in favoarea organizarii lor in luna martie 2021.

Pentru acest punct de vedere avem cateva argumente:

1. Sa ne lamurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce in ce mai mari de infectari si inca nu au venit valurile de la deschiderea scolilor si alegerile locale.

2. O amanare a alegerilor ne va permite sa trecem peste sezonul virozelor si gripelor de sezon care vor complica si mai tare situatia medicala.

3. Vom da o sansa noilor administratii locale sa se aseze, sa faca pregatiri pentru iarna si nu sa fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta daca toti reprezentantii clasei politice considera ca cetateanul are intaietate.

4. Va da timp guvernului Orban sa negocieze cu statele in care traiesc multi romani pentru a putea organiza in siguranta sectii de vot.

Intuiesc reactia lui Orban (Tariceanu a obtinut un scor mic si nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decat interesul unui partid sau altul. Este vorba daca vrem sa ramanem intr-o democratie participativa si libera sau abandonam aceasta idee si lasam sa voteze in locul nostru tabletele STS-ului!”

1 comentariu la “AMANAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE – Propunere noua: martie 2021

  1. Sobolanii au respins reluarea alegerilor, si au pus in discutie renumararea voturilor. NU acceptati renumararea voturilor, cereti anularea alegerilor in TOATA tara. Daca acum nu iesiti in strada sa demiteti nazistul de la Cotroceni si sleacta de guvernanti criminali, va veti merita soarta, dar nu e pacat de voi, care inghititi pe nemestecate manipularea si minciuna, va fi pacat de copiii si nepotii vostri, care va vor blestema ca ati girat sclavia lor. NU asteptati ca politicienii sa rezolve problema fraudei grosolane din toata tara, ei vor „rezolva” ca intre clanuri, iar voi veti fi sclavi nazismului. Nu cred ca au mai ramas in tara doar o mana de romani cu, coloana vertebarala, iar restul sa fie ori spalati pe creier, ori limitati mintal care accepta vanzarea tari si statutul de sclav pentru un litru de ulei, un pahar de tuica sau 5 lei. TREZITI-VA pentru numele lui D-zeu, ca altfel va va trezi saracia si sclavia, bolile si neputinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole