AMANARE PENTRU MONTAREA OBLIGATORIE A REPARTITOARELOR – Perioada de gratie: „E necesara o discutie mult mai ampla”

856

sursa foto: evz.ro

Romanii racordati la sisteme centralizate de incalzire nu vor mai fi obligati sa isi monteze repartitoare pana la finalul anului 2022.

Deputata Cristina Pruna anunta ca s-a a reusit, printr-un amendament, sa se obtina amanarea obligatiei pana la sfarsitul anului 2023.

„Am stat de vorba in ultimul an cu zeci de presedinti de asociatii de bloc care mi-au explicat de unde vine reticenta montarii acestor repartitoare. Am aflat ca au fost asociatii care le-au montat si apoi le-au demontat pentru ca au existat probleme cu costurile si repartizarea agentului termic. Principiul de a plati cat consumi este corect, insa, din discutiile avute, am inteles ca repartitoarele, asa cum sunt ele astazi nu raspund acestei nevoi. E necesara o discutie mult mai ampla pentru a gasi solutii serioase in urmatorul an”, sustine Pruna.

Prevederile legii

Legea eficientei energetice (nr. 121/2014) prevede, in forma acum in vigoare, ca romanii racordati la sistemele centralizate de incalzire sunt obligati sa-si monteze repartitoare pana la 31 decembrie 2022, desi s-a obtinut amanarea cu un an a acestei obligatii.
Acum, desi termenul prevazut de lege se apropie de final, montarea repartitoarelor de catre asociatiile de proprietari nu s-a realizat deoarece beneficiile acestora nu sunt inca clare. USR a depus, prin urmare, inca un amendament pentru amanarea obligatiei montarii repartitoarelor pana la 31 decembrie 2023, amendament adoptat de Parlament. USR va continua sa urmareasca interesul cetatenilor. Orice obligatie pentru romani trebuie sa fie in beneficiul lor si sa nu sa genereze cheltuieli inutile pentru acestia”, precizeaza Pruna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole