ALOCATIILE VOR FI ACORDATE MAI USOR – Lege pentru reducerea birocratiei. Iata ce urmeaza sa se dezbata in Senat (Documente)

796

Senatul urmeaza sa dezbata in sedinta de luni, 27 septembrie 2021, propunerea legislativa  pentru modificarea si completarea Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii. O propunere prin care se elimina birocratia, iar cererea de primire a alocatiei se va face mult mai simplu, odata cu depunerea declaratiei de nastere.

Potrivit expunerii de motive, se propune debirocratizarea procesului de obtinere a alocatiei de stat pentru copii si includerea acestei proceduri in cadrul dosarului de declarare a nasterii, astfel ca parintii nu vor mai pierde timp cu depunerea a doua dosare diferite, simplificand astfel contactul dintre autoritatile statului si beneficiarii alocatiei de stat pentru copii:

Drept constitutional

„Fiind vorba de un beneficiu constitutional al fiecarui copil, este complet ineficient sa lasam povara birocratica asupra beneficiarului, persoana fizica, care este in momentul de fata obligat sa depuna doua dosare – unul ca urmare a unei obligatii legale de declarare a nasterii copilului, si al doilea pentru a beneficia de un drept constitutional”.

Astfel, daca propunerea legislativa va fi aprobata, stabilirea dreptului de alocatie de stat pentru copii se va face in baza actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept, concomitent cu documentatia necesara declararii nasterii.

* Expunerea de motive


* Proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole