ALEGERI SUA 2020 – Trump vs Biden. Anuntul BBC si CNN

3112
alegeri sua 2020

foto: bbc

UPDATE, 21.00

Joe Biden a crescut in cifrele date de CNN. Astfel, CNN il crediteaza pe Biden cu 237 de voturi, fata de 224 cat era previziunea in urma cu cateva ore, in timp ce Donald Trump este creditat tot cu 213 voturi.

Joe Biden a crescut si in cifrele prezentate de BBC, insa mai putin decat la CNN: 227 de voturi fata de 213 Trump.

Cu toate acestea, numaratoarea voturilor continua.

UPDATE, 18.00:

Presedintele SUA Donald Trump acuza ca au inceput sa dispara voturile celor care i-au acordat increderea pentru un nou mandat la Casa Alba.

Trump arata intr-o postare pe Facebook ca dupa ce a condus, adesea la mare distanta, in multe state cheie, ca prin farmesc, au inceput sa dispara voturile pentru el:

“Aseara conduceam, adesea la mare distanta, in multe state-cheie in care, in aproape toate cazurile, conducerea si controlul era ale democratilor.

Apoi, unul cate unul, au inceput sa dispara ca prin farmec, pe masura ce au fost numarate voturile-surpriza. FOARTE STRANIU, iar ‘sondatorii’ de profesie au facut greseli totale si de dimensiuni istorice”.

UPDATE:

Presedintele american in exercitiu Donald Trump i-a acuzat pe democrati intr-un mesaj pe Twitter ca ”fura” alegerile. Trump a spus insa ca este pe cai mari:

„Suntem mari, dar ei incearca sa fure alegerile. Nu ii vom lasa niciodata sa o faca. Voturile nu pot fi exprimate dupa inchiderea urnelor!”.
Intre timp, continua numaratoarea voturilor.

Alegeri SUA 2020.

Tensiune maxima in ceea ce priveste rezultatele votului pentru Casa Alba.

Numaratoarea voturilor continua, iar prestigioasele posturi BBC si CNN il crediteaza pe Joe Biden cu 224 de voturi, iar pe Donald Trump cu 213.

Insa lupta este departe de a se fi terminat, avand in vedere ca mai sunt state in care numaratoarea continua.

Cifrele BBC si CNN difera de cele prezentate de Fox News (click aici pentru a citi), care prezinta un scor de 238 de voturi pentru Joe Biden si de 213 pentru Donald Trump, insa numaratoarea voturilor continua.

Pentru castigarea alegerilor sunt necesare 270 de voturi.

1 comentariu la “ALEGERI SUA 2020 – Trump vs Biden. Anuntul BBC si CNN

  1. Daca in SUA va castiga Bideu, pardon, Biden, atunci s-a zis cu democratia pe planeta. Dupa instalarea lui la casa alba, veti avea tot timpul din lume sa meditati, si sa va rugati in liniste in casa. Linistea va fi deranjata doar de tastaturile tabletelor si calculatoarelor. Copiii vor sta linistiti 4-5 ore cu ochii in ecran, voi veti sta 8-10 ore la fel (daca veti avea slujba), daca nu, va plateste GuWernul meu sa stati acasa pe somaj, ca doar locuri de munca pentru voi nu vor fi in tara, decat pe campuri sau abatoare la stapani. Veti vizita si veti intalni prieteni si rude doar pe Facebook, Skipes…Dar ma intreb, cati vor iesi din casa pe geam, nu pe usa?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole