AJUTORUL DE SOMAJ – Cei care se angajeaza beneficiaza in continuare de sprijinul financiar. Iata pentru cat timp

2513
reducere timp de munca

Persoanele beneficiare de ajutor social care se angajeaza cu contract individual de munca sau in baza unui raport de serviciu pentru o perioada de cel putin 24 de luni, beneficiaza in continuare, pentru o perioada de sase luni, de sprijinul financiar acordat in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, in cuantumul stabilit anterior angajarii si platit de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.
Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), institutie aflata in subordinea ministerului Muncii condus de Raluca Turcan, aceasta masura a fost adoptata prin OUG nr. 101/2021, oferind astfel sprijin persoanelor care vor sa iasa din starea de vulnerabilitate, prin angajare.

Neprezentarea atrage sistarea ajutorului

Prin actul normativ mentionat anterior se instituie obligativitatea prezentarii persoanelor apte de munca beneficiare de ajutor social la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in vederea identificarii unui loc de munca conform pregatirii profesionale. ANOFM precizeaza ca neprezentarea la agentia pentru ocuparea fortei de munca se va asimila refuzului unui loc de munca si va conduce la incetarea ajutorului social si posibilitatea depunerii unei noi solicitari dupa o perioada de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole