AJUTOR PENTRU ANGAJATI – Legea a trecut de Senat

1010
Indemnizatie pentru program redus

sursa foto: tvn24bis.pl

Ajutor pentru angajati: indemnizatie pentru program redus. Camera Deputatilor va lua in discutie Legea privind acordarea indemnizatiei de scurta durata, lege care a fost votata deja de Senat.

Potrivit legii, pe o perioada de 12 luni de la ridicarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, salariatii pentru care se stabileste un program redus de munca prin modificarea contractului individuial de munca, iar ca urmare a acestui fapt au venituri mai mici decat salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, beneficiaza de o indemnizatie de scurta durata.

Iata principalele prevederi ale legii:

-Indemnizatia de scurta durata este o compensatie partiala care se acorda unui salariat pentru pierderea castigurilor cauzate de o reducere temporara a programului de lucru;

-Indemnizatia de scurta durata este in cuantum de 60% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, neincasat ca urmare a reducerii programului de munca, respectiv de 70% pentru angajatul care are cel putin un copil;

-Indemnizatia este supusa impozitarii si platii contributiilor de asigurari sociale, de asigurari sociale de sanatate, precum si platii contributiei asiguratorii pentru munca.

*Cititi aici Legea privind acordarea indemnizatiei de scurta durata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole