AJUTOARELE DE STAT SE PRELUNGESC PANA IN IUNIE 2021 – Iata ce propune Comisia Europeana

498
AJUTOARELE DE STAT SE PRELUNGESC PANA IN IUNIE 2021.

Sursa Foto: Digi24

Ajutoarele de stat se prelungesc pana la 30 iunie 2021, la propunerea Comisiei Europene.

Mai exact, Comisia Europeana (CE) a trimis in atentia statelor membre, spre consultare, o propunere privind prelungirea pana la data de 30 iunie 2021 a ajutoarelor de stat. Anuntul a fost facut marti, 6 octombrie 2020, de catre Margrethe Vestager, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene, responsabila cu politica in domeniul concurentei.

Totodata, CE a propus adaptarea domeniului de aplicare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat adoptat la 19 martie 2020 pentru a sprijini economia in contextul pandemiei de COVID-19.

Margrethe Vestager a explicat:

“In ultimele sapte luni, Cadrul temporar privind ajutoarele de stat a deschis calea catre un potential sprijin din partea statelor membre in valoare de aproape 3 mii de miliarde de euro pentru intreprinderile cele mai afectate de criza provocata de pandemia de COVID-19. Efectele crizei se vor mai resimti o vreme. Iata de ce propunem prelungirea Cadrului temporar pana la jumatatea anului viitor si adaptarea acestuia la nevoile continue ale intreprinderilor, protejand, in acelasi timp, piata unica a UE. Vom decide cu privire la calea de urmat, tinand seama de opiniile tuturor statelor membre. In paralel, lucram la o solutie care sa permita redresarea verde si digitala a Europei – normele noastre privind ajutoarele de stat vor juca un rol important in ghidarea statelor membre pentru a se asigura ca fondurile publice limitate sunt bine directionate, nu descurajeaza investitiile private si profita de avantajele concurentei efective. Astfel cum s-a anuntat deja la momentul adoptarii Cadrului temporar in martie 2020, Comisia evalueaza in prezent necesitatea de a prelungi acest cadru dincolo de data pana la care este valabil acum, respectiv 31 decembrie 2020, pe baza unor considerente importante care tin de politica de concurenta sau a unor considerente economice importante.

*Cititi aici mai multe detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole