AGENTIILE DE TURISM SOMEAZA GUVERNUL – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism: “Solicitam eliminarea restrictiilor de calatorie din data de 15 iunie 2020, incepand cu deplasarile in tarile vecine: Bulgaria, Grecia, Croatia, Muntenegru, Albania”

624

A venit timpul ca, incepand cu 15 iunie 2020, Romania sa treaca la urmatorul nivel de relaxare si eliminare a starii de alerta, astfel incat sa se revina la normalitate. Asta cere Guvernului Romaniei Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) condusa de Nicolae Demetriade (foto).

Mai exact, se solicita eliminarea restrictiilor de calatorie din data de 15 iunie 2020, incepand cu deplasarile in Bulgaria, Grecia, Croatia, Muntenegru, Albania.

ANAT mai cere ca in functie de evolutia situatiei epidemiologice, sa se revina la normalitate pentru calatoriile in statele europene care si-au deschis granitele pentru turism.

Iata pozitia ANAT:

La nivelul ministrilor de interne din tarile Schengen, s-a discutat in 08 iunie 2020 posibilitatea redeschiderii granitelor in interiorul Uniunii Europene, fara restrictii. A venit timpul ca, incepand cu 15 iunie 2020 sa trecem, si in Romania, la urmatorul nivel de relaxare si eliminare a starii de alerta, care sa ne permita revenirea la normalitate.

Orice prelungire a masurii de auto-izolare dupa intoarcerea din vacantele programate in tarile din Balcani nu ar avea nicio justificare dupa data de 15 iunie 2020, avand in vedere ca in 08 iunie 2020 s-a inregistrat cel mai mic numar de infectati, iar masurile unitare care se aplica de catre toti operatorii din turism pentru preventie medicala – atat in tara, cat si in tarile vecine, sunt responsabile si eficace.

Inceperea sezonului turistic extern nu mai poate fi amanata, existand un volum extrem de mare de rezervari de servicii turistice cu chartere si autocare, servicii care daca se anuleaza, ar duce la imposibilitatea reprogramarii acestora in etapa urmatoare, precum si la o stare de tensiune, neincredere si nemultumire a turistilor afectati.

Solicitam Guvernului Romaniei eliminarea restrictiilor de calatorie din data de 15 iunie 2020, incepand cu deplasarile in tarile vecine: Bulgaria, Grecia, Croatia, Muntenegru, Albania, iar, in functie de evolutia situatiei epidemiologice, sa se revina la normalitate pentru calatoriile in statele europene care si-au deschis granitele pentru turism
”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet