AFACERILE DIN SERVICIILE PRESTATE POPULATIEI – Iata cu cat au crescut intr-un an (Document)

741

sursa foto: oradesibiu.ro

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut in luna iunie 2022, in comparatie cu iunie 2021, atat ca serie bruta cu 26,0%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 30,4%.

Potrivit Institutului National de Statistica, in luna iunie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna mai 2022, atat ca serie bruta cu 0,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,4%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei in luna iunie 2022 fata de luna mai 2022 a crescut, atat ca serie bruta cu 4,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,6%. Fata de luna iunie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna iunie 2022, ca serie bruta cu 0,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1,6%.

Comertul cu autovehicule

In perioada ianuarie-iunie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara a anului trecut atat ca serie bruta cu 4,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,8%.
In perioada ianuarie-iunie 2022, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de perioada similara din 2021, atat ca serie bruta cu 36,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 40,0%.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,3%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+11,2%) si la comertul cu autovehicule (+2,2%).
Scaderi au inregistrat comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-4,0%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,9%). Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,4%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iunie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 4,9%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+9,7%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+7,7%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+4,6%).
Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (- 4,9%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-4,1%) Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,6%.

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere cu 0,8%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,8%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+1,4%) si la comertul cu autovehicule cu (+0,9%). Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au inregistrat o scadere cu 2,3%.
Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022, a inregistrat o scadere cu 1,6% fata de luna iunie 2021.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iunie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 26,0% mai mare comparativ cu luna iunie 2021, datorita cresterilor inregistrate la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+51,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+32,2%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+20,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+17,6%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,9%).
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022 a crescut cu 30,4%, comparativ cu luna iunie 2021.

Comparatie cu 2021

In perioada ianuarie-iunie 2022 comparativ cu aceeasi perioada din 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 4,5%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,4%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+5,6%), comertul cu autovehicule (+2,9%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+2,8%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,8%.

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole