AFACERILE CU MASINI INFLORESC – Ce se intampla cu serviciile prestate populatiei (Document)

1219

In luna septembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna august 2022, atat ca serie bruta cu 8,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei in luna septembrie 2022 fata de luna august 2022, a scazut, atat ca serie bruta cu 15,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%. Fata de luna septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna septembrie 2022, atat ca serie bruta cu 10,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,1%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna septembrie 2021, a crescut, in luna septembrie 2022, atat ca serie bruta cu 6,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,6%.
In perioada ianuarie-septembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2021, atat ca serie bruta cu 4,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,4%.
In perioada ianuarie-septembrie.2022, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de aceeasi perioada din 2021, atat ca serie bruta cu 26,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 30,9%.

Septembrie 2022 comparativ cu august 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 8,9%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+13,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+4,7%).
Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 13,5%. Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,1%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna septembrie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 15,5%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-19,7%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-8,6%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-6,1%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,6%).
Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au crescut cu 1,2%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 2,7%.

Septembrie 2022 comparativ cu septembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 10,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+15,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,1%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,5%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+1,3%).
Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022, a inregistrat o crestere cu 9,1% fata de luna septembrie 2021.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna septembrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorita cresterilor inregistrate la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+27,5%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+22,6%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+12,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+5,6%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+4,7%). Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021.

2022 vs 2021

In perioada ianuarie-septembrie 2022 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 4,6%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+6,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comertul cu autovehicule (+4,4%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,2%).
In perioada ianuarie-septembrie.2022 comparativ cu perioada similara din.2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,4%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada ianuarie-septembrie 2022 a inregistrat o cifra de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu aceeasi perioada din 2021 influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+36,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+23,5%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+21,6%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+20,1%). Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada ianuarie-septembrie.2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu 2021.

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole