AFACERI IN ROMANIA – Carmen Savu: Parmafood – crestere in pandemie

186

Chiar daca pandemia COVID-19 a afectat foarte mult industria HoReCa, distribuitorul de alimente si bauturi Parmafood a reusit sa inregistreze crestere. Desi industria HoReCa a suferit puternic, au fost, insa, si alte divizii care au mers bine in aceasta perioada, ajutand compania sa se dezvolte, dupa cum a declarat pentru FoodBiz Carmen Savu, proprietarul Parmafood.

Pe perioada pandemiei a fost foarte greu. Intreaga industrie HoReCa a fost foarte afectata. In primele trei luni totul a fost inchis si afacerile au inceput sa redeschida incet, functionand pe sisteme de livrare. Am facut eforturi fantastice din punct de vedere financiar. N-au ramas multi bani in piata si a fost greu sa ii recuperam. Au fost de bun augur acele ajutoare financiare date de catre stat celor din sector. Putem spune ca a fost o experienta cu care nu ne-am mai intalnit.
HoReCa a fost afectata cam 60% in primele 3 luni, pentru ca firma noastra are o structura a marilor lanturi Key Account-ul, HoReCa si magazinele mici. Partea de HoReCa a fost afectata in totalitate, oameni care au stat acasa, a implicat un efort financiar destul de mare dar a compensat pe partea marilor lanturi internationale care ne-au ajutat extraordinar de mult.
La finele anul 2021, Parmafood Bucuresti a avut o cifra de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro, in timp ce Parmaeuxim din Constanta a crescut de la aproximativ 5 milioane de euro, in 2020, la 8 milioane de euro, in 2021”
, a declarat pentru FoodBiz, Carmen Savu.

​ Peste jumatate din produse provin de la furnizori locali

Parmafood are in portofoliu 140 de furnizori romani, ale caror produse incearca sa le promoveze pe piata romaneasca, acestea avand o pondere de 52% in total marfuri.
”Parmafood Bucuresti lucreaza cu aproximativ 80 de furnizori romani, iar Pharma Euxim de la Constanta are parteneriate cu circa 60 de furnizori romani. Obiectul nostru de activitate este import si distributie de produse, dar suntem romani si trebuie sa ne promovam tara si sa ajutam industria romaneasca. In Bucuresti, lucram cu peste 800 de locatii din domeniul HoReCa, iar in Constanta avem in jur de 500 de locatii. In total, sunt cam 150 de furnizori preponderent furnizori romani„, a mai declarat Carmen Savu.

Parmafood Group Distribution este o companie cu capital romanesc infiintata in anul 1991 sub denumirea de General Parmafood ca importator al sucurilor Santal. In prezent, Parmafood importa si distribuIE produse ale unui numar de peste 50 de producatori internationali.
In portofoliul Parmafood se regasesc produsele alimentare de la Calvo, Mutti, Twinings, Bonomi, LaPiara, Flying Goose Brand,Huy Fong Foods, Greencoco si bauturi de la Serena, Bulgarini, American Eagle, Caffo, Donelli si multe altele.
Parmaeuxim import-export a fost infiintata in 1996 in Constanta si este unul din principalii jucatori de pe piata distributiei alimentare si a bauturilor din judetul Constanta si Tulcea. Parmaeuxim ofera 120 de branduri cu peste 3000 de produse in peste 2900 de magazine, restaurante, cluburi, baruri si bucatarii internationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet