AERONAVE MULTIROL ROMANIA POLONIA – Elicopterul Black Hawk

830
Avioane multirol Romania Polonia.

Sursa Foto: CUGET Liber Constanta

Aeronave multirol Romania – Polonia. Colaborarea dintre Romania si Polonia continua. Astfel, Romaero (RO) si Pzl Mielec (PL) si-au dat mana cu scopul de a dezvolta industria aerospatiala romaneasca, potrivit unui comunicat emis de MEEMA, joi, 03 septembrie 2020.

Mai exact, conform unui Memorandum de Intelegere semnat intre cele doua state, la Bucuresti, Romania are o oportunitate uriasa. Concret, tara noastra va gazdui un Centru de Echipare si Intretinere a elicopterelor civile si militare Black Hawk.

Potrivit documentului semnat, avantajele colaborarii sunt:

– crearea de locuri de munca pentru specialisti cu inalta calificare;

– programe educationale bazate pe tehnologie;

– oportunitati de cercetare si dezvoltare;

– beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei romanesti, mai este subliniat in comunicatul emis de MEEMA.

Totodata, acordul in cauza creeaza imensa oportunitate a ROMAERO de a executa operatiunile de personalizare si modernizare a elicopterelor Black Hawc operate in Romania. Ulterior, acestea vor fi operate in Europa Centrala si de Est.

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a declarat:

Ma bucur sa vad ca acest Memorandum de Intelegere creeaza conditiile pentru a pune in aplicare doua parteneriate strategice pe care Romania le are cu SUA si cu Polonia. Aceasta potentiala cooperare regionala, prevazuta de Memorandumul de Intelegere, va oferi Romaniei puterea economica, gandirea pe termen lung. Am apreciat, de asemenea, invitatia ROMAERO catre industria aeronautica romaneasca si presupun ca domnul director general s-a referit la IAR Brasov, se va referi in continuare si la Avioane Craiova si la Aerostar Bacau si la toate companiile si institutele de cercetare din domeniu, pentru ca-mi doresc ca sub umbrela Lockheed Martin sa cream un pol de dezvoltare in cadrul industriei aeronautice romanesti.

E.S. Maciej Lang, Ambasadorul Poloniei la Bucuresti, a subliniat:

Polonia este profund interesata de proiecte comune cu Romania in domeniul industriei de aparare, ca parte a parteneriatului nostru strategic. Acordul semnat astazi intre PZL Mielec si ROMAERO deschide drumul pentru o cooperare de lunga durata.

Vasile Boicu, Directorul General ROMAERO, a specificat:

ROMAERO este onorata sa colaboreze cu PZL Mielec, in contextul angajamentului Romaniei de a-si consolida capacitatile de interoperabilitate civila si militara in Uniunea Europeana si pe flancul estic al NATO. Experienta noastra de 100 de ani in aeronautica si relatia stransa de colaborare cu celelalte companii romanesti din industrie ne vor ajuta sa reunim forta de munca nationala calificata, infrastructura educationala si facilitatile disponibile, creand astfel premisele revigorarii tuturor companiilor din industria romaneasca de elicoptere.

Janusz Zakręcki, Presedinte si Director General PZL Mielec, a mentionat:

Elicopterul Black Hawk, fabricat in Polonia, reprezinta solutia ideala pentru Ministerul Afacerilor Interne precum si pentru nevoile viitoare ale Romaniei in materie de astfel de aeronave.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MEEMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole