ADIO, SUVERANITATE – Comisia Europeana ne va face bugetul

5590

Romania va face un grav regres in materie de suveranitate nationala, lasand Comisia Europeana sa intocmeasca de facto bugetul Romaniei pe 2021.

Executivul comunitar s-a invitat singur sa colaboreze cu Guvernul de la Bucuresti pe tema bugetului din acest an. Ministrul Finantelor Publice, Alexandru Nazare (foto), a primit inca din 29 decembrie 2020 o scrisoare in care Comisia Europeana cearta cabinetul PNL-USR-UDMR pe tema situatiei fiscale a Romaniei, in special in legatura cu deficitul bugetar. In acest context, CE solicita o discutie cu Guvernul Romaniei pe tema bugetului aferent anului 2021.

Nici fostul guvern Ludovic Orban nu scapa de criticile executivului UE, Comisia Europeana avertizand ca „dupa anii de derapaj fiscal, situatia fiscala a tarii a continuat sa se deterioreze substantial in 2020”. Or, in tot anul 2020 ministru de Finante a fost fix premierul de acum, Florin Citu.

Pensionarii si copiii, loviti in plin

Nu doar ca birocratii de la Bruxelles sunt de acord cu decizii impotriva pensionarilor si copiilor (recomandand ca regimul PNL sa nu creasca substantial pensiile si alocatiile), dar ei merg mai departe si indeamna ca aceasta masura de dispret la adresa categoriilor vulnerabile sa fie dublata de alte masuri de austeritate.

* Cititi aici intreaga scrisoare, in limba engleza

2 comentarii la “ADIO, SUVERANITATE – Comisia Europeana ne va face bugetul

  1. pai acesta i inceputul ..anuntat de fapt de madam merkel long time ago. catu-parshu asta a fost liantul ..ooperand in secret in tot acest timp , furnizand elemente concrete care i au ajutat pe ioropeni sa faca calculele preliminare ..si daca au inceput cu bujetu ..restu i floare la ureche..asa ca in tr un an se instaleaza un guvern ioropean sa l sustina pa ionNANUS..acesta i alt experiment la care suntem ..pio nieri..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole