ADIO, BIROCRATIE – Legea a intrat in vigoare. Institutiile publice nu vor mai solicita persoanelor fizice sau juridice copii de pe documente emise de stat (Document)

1460

sursa foto: alba24.ro

Legea care reduce birocratia in institutiile publice a intrat in vigoare sambata, 1 ianuarie 2022. Este vorba despre Legea pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, promulgata anterior de presedintele Klaus Iohannis.


Potrivit modificarilor, institutiile publice nu vor mai solicita persoanelor fizice sau juridice copii de pe documente emise de stat.

Iata ce prevede legea:

-Se interzice institutiilor publice si organelor de specialitate ale administratiei publice centrale sa solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de catre institutii publice sau organe de specialitate ale administratiei publice centrale.
-Institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale solicita entitatilor care au emis documentele in format electronic, copii sau extrase de pe acestea in baza consimtamantului expres al beneficiarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole