ACTIVITATILE COMERCIALE IN ZONELE PUBLICE – Consiliul Concurentei analizeaza conditiile impuse de autoritati pentru eliberarea autorizatiilor

886

foto: romaniatv

Consiliul Concurentei realizeaza un studiu pentru a analiza impactul asupra concurentei al procedurilor, emise la nivelul administratiilor publice locale, pentru autorizarea unei activitati de comercializare in zone publice.

Astfel, autoritatea de concurenta va analiza in ce masura conditiile impuse pentru a autoriza o activitate de comercializare in zone publice, respectand planurile de urbanism si regulamentele autoritatilor administratiilor publice locale, pot constitui bariere ce afecteaza concurenta, prin restrictionarea accesului operatorilor economici:

„Este important sa se faca diferenta intre reglementarile esentiale in asigurarea calitatii produselor si serviciilor si cele care pot restrictiona dezvoltarea pietei si, implicit, pot afecta interesele consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

Solicitare catre operatorii economici

In acest context, Consiliul Concurentei invita operatorii economici sa isi prezinte punctul de vedere in ceea ce priveste dificultatile intampinate in contextul demersurilor de autorizare de catre primarii a unei activitati de comercializare in zone publice. In cadrul studiului, autoritatea de concurenta poate solicita informatii si documente tuturor operatorilor implicati, dar si opinii ale autoritatilor publice cu atributii in domeniile respective.
Conform legii, Consiliul Concurentei poate efectua studii privind domeniul sau de activitate, furnizand Guvernului, publicului si organizatiilor internationale specializate informatii privind aceasta activitate. Acest tip de instrument nu vizeaza incalcari ale legislatiei din domeniul concurentei, ci eventuale recomandari de modificare a prevederilor legale, in situatia in care sunt considerate restrictive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole