ACCESUL FACIL PE BURSA, OBIECTIVUL STRATEGIC IN 2021 – Procedurile de admitere la tranzactionare vor fi simplificate. Seful ASF, la conferinta gandul.ro

1018

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) intentioneaza sa simplifice, in mod substantial, procedurile de admitere la tranzactionare a potentialilor emitenti, ca parte a strategiei de dezvoltare durabila a pietei de capital din Romania.
Presedintele Autoritati de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu, a transmis, in cadrul conferintei „Smart Investment – Piata de Capital din Romania”, organizata de Gandul.ro, faptul ca ASF analizeaza posibilitatea simplificarii procedurilor de admitere.
Este vorba despre identificare unor solutii care sa faciliteze accesul la piata cat mai rapid si cu costuri cat mai scazute, cu respectarea corespunzatoare a principiilor de transparenta si de protectie a investitorilor pe piata de capital:

Cresterea atractivitatii pietei

„Avem in vedere identificarea tuturor instrumentelor si activitatilor care asigura premisele cresterii atractivitatii pietei de capital din Romania pentru investitorii straini si pentru emitenti, precum si cresterea aportului pietei de capital la finantarea si dezvoltarea economiei reale. De asemenea, ne-am propus sa crestem lichiditatea pietei de capital prin diversificarea instrumentelor financiare tranzactionate si a operatiunilor derulate in cadrul acesteia”, a sublinia Nicu Marcu.

Presedintele ASF a spus ca Romania nu poate avea o bursa solida fara emitenti de anvergura, cu active de valoare.

Intelegerea regulilor este fundamentala

” Organizam si gazduim intalniri lunare cu principalele entitati reprezentative din industrie – cu reprezentanti ai operatorului de piata – BVB, ai brokerilor si ai emitentilor – in cadrul carora avem in vedere discutarea celor mai importante aspecte cu care se confrunta participantii la piata, in vederea alegerii celor mai bune solutii la problemele expuse. Consideram ca intelegerea regulilor pietei de capital este fundamentala, fie ca vorbim de potentiali emitenti sau de investitori”, a mentionat seful ASF.

Constituirea Contrapartii Centrale Locale, ca parte a procesului de imbunatatire a infrastructurii pietei in scopul conferiri unei mai mari stabilitati a acesteia si al cresterii gradului de protectie a investitorilor, reprezinta un alt obiectiv important al Autoritatii.  
„ASF sprijina eforturile pentru operationalizarea si functionarea, cat mai curand, a unei Contraparti Centrale in Romania”, a conchis Presedintele ASF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole