A INCEPUT DISTRIBUTIA IODURII DE POTASIU – Antibiotice Iasi anunta 30 de milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor romanilor „in eventualitatea unei situatii speciale”

828

sursa foto: antibiotice Iasi

Antibiotice Iasi anunta ca a inceput distributia iodurii de potasiu. Masinile de transport ale companiei, incarcate cu 30 de milioane de comprimate de iodura de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul intregii saptamani catre toate Directiile de Sanatate Publica din tara. Astfel, in data de 28 martie, toate comprimatele de iodura de potasiu se vor afla in depozitele DSP-urilor.


Productia iodurii de potasiu de catre Antibiotice Iasi a inceput in data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sanatatii si a Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale si a continuat pana in 20 martie cand a fost finalizata fabricatia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor romanilor in eventualitatea unei situatii speciale. Timp de 13 zile, angajatii Antibiotice au lucrat in trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu in cel mai scurt timp.

Fabricarea a inceput in urma accidentului nuclear de la Fukushima

Am pus la dispozitie resursele de care dispunem: parteneriate, fluxuri de fabricatie, specialisti, materiale de productie, pentru a asigura acest medicament tuturor DSP-lor din tara. Faptul ca avem experienta indelungata in dezvoltarea si productia de medicamente, de la stadiul de molecula la cea de produs finit, faptul ca dispunem de know-how, echipamente si tehnologii superioare care ne permit sa asiguram toate etapele fabricatiei unui medicament, aici, in Romania, ne-au permis sa reactionam rapid si responsabil si de aceasta data si sa punem la dispozitia autoritatilor acest medicament”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.
Dupa acoperirea nevoilor de iodura de potasiu solicitate de autoritatile din Romania compania Antibiotice va da curs si altor solicitari de productie a acestui medicament pentru autoritati guvernamentale din alte state din Uniunea Europeana care au formulat deja solicitari in acest sens.
Antibiotice Iasi anunta ca a produs pentru prima data iodura de potasiu acum 11 ani, in urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrica la solicitarea autoritatilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit in mod gratuit, populatiei, in situatii de criza determinate de un incident nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole