90% COMPENSARE PENTRU PENSIONARI – Creste plafonul. Guvernul Ciuca a pus hotararea in dezbatere publica. Iata ce prevede (Document)

850

Guvernul Ciuca a pus in dezbatere publica Hotararea privind modificarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor pentru pensionari.


Concret, se propune cresterea plafonului pentru ca pensionarii sa aiba acces in continuare la medicamente compensate. Proiectul Executivului vine ca urmare a majorarii de la 1 ianuarie 2022 a punctului de pensie. Astfel, plafonul va creste de la 1.299 lei la 1.429 lei/luna inclusiv.

Iata ce prevede hotararea:

„In scopul cresterii accesului la medicamentele acordate in ambulatoriu pensionarilor, prin prezentul act normativ se propune accesul la programul social al Guvernului privind compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevazuta de Hotararea Guvernului 720/2008, al pensionarilor cu venituri din pensii si indemnizatie sociala de pana la 1.429 lei/luna inclusiv, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri.

Aceasta crestere a plafonului de la 1.299 lei la 1.429 lei/luna inclusiv are in vedere cresterea cu 10% a valorii punctului de pensie incepand cu 1 ianuarie 2022, astfel incat sa nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamentele compensate cu 90%”.

Iata proiectul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole