Grid star
eveniment

7500 LEI, SALARIUL PENTRU IT-ISTI - Angajatii din HoReCa, la polul opus (Statistica)

Industria Tehnologiei Informatiei nu a fost afectata de pandemia generata de coronavirus. Concret, in sectorul IT exista in acest moment cele mai mari salarii.

Specialistii care performeaza in domeniul IT pot castiga salarii de peste 7.500 de lei in mana, in fiecare luna. Astfel, valoarea cea mai mare a castigului salarial mediu nominal net o gasim in sectorul IT & C, potrivit datelor estimate in raportul INS, publicat marti, 11 august 2020.

La polul opus se afla industria HoReCa, unde s-au inregistrat cele mai mici salarii. Concret, un angajat din acest sector a castigat pe luna in jur de 1.773 lei.

In luna iunie a anului 2020 se remarca o revenire in sectorul economic, astfel incat nivelul castigului salarial mediu net a crescut in comparatie cu luna mai 2020.

Cresterea se datoreaza reluarii activitatii anumitor sectoare economice dupa aprobarea si introducerea masurilor de relaxare, fapt care a dus la incasari mai mari la toate nivelurile economiei, cu precadere in zona serviciilor informatice.

Tot pe plus s-au aflat si functionarii publici din administratia publica locala si centrala. Aici, au fost consemnate cresteri ale castigului salarial mediu net cu 2,9%, comparativ cu luna precedenta (mai).

Cresterea este atribuita, in principal, acordarii tichetelor de vacanta, se mai arata in raportul INS.

*Cititi aici Raportul INS publicat marti, 11 august 2020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani