7 MILIARDE PENTRU INVESTITII – Ministrul Dezvoltarii, precizari despre proiectele aprobate. Lista

1453

sursa foto: facebook ministerul Dezvoltarii

Statul finanteaza 1.496 investitii, in 1.149 localitati din Romania, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), anunta ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila (foto).


Lista proiectelor finantate, in valoare totala de 7.126.942.691,89 lei, a fost publicata pe mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse in cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovarii si Fondul Local din PNRR.
Ministrul Dezvoltarii a precizat ca vor fi publicate, in urmatoarea perioada, si alte investitii care vor primi finantare din PNRR, pe masura ce unitatile administrativ-teritoriale vor raspunde solicitarilor de clarificari trimise de minister.

Valul Renovarii

Astfel, pentru Valul Renovarii, au fost aprobate, 434 de noi proiecte, in valoare de 3.319.534.039,03 lei, depuse de 46 de autoritati centrale si 388 de unitati administrativ-teritoriale. Proiectele includ lucrari de eficientizare energetica si asigurarea sigurantei seismice si la incendiu a blocurilor de locuinte si a cladirilor publice.
Pentru Fondul Local, au fost aprobate 1.062 de noi proiecte, in valoare totala de 3.807.408.652,86 lei, pentru care au depus cereri de finantare 761 de unitati administrativ-teritoriale. Proiectele vizeaza realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achizitionarea de mijloace de transport electrice si statii de reincarcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuinte pentru tineri si de serviciu pentru specialisti, precum si realizarea documentatiilor de amenajarea teritoriului si planificarea urbana.

Informatii pentru antreprenori

Acestor 1.496 de proiecte li se alatura celor 43 pentru care au fost semnate deja contractele de finantare prin cele doua componente, ceea ce reprezinta un total de 1.539 de proiecte aprobate pana in prezent.
Lista este disponibila la sectiunea Dezvoltare teritoriala, subsectiunea PNRR – Planul National de Dezvoltare Teritoriala, iar beneficiarii pot accesa periodic link-ul https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr pentru a se informa in legatura cu rezultatul evaluarii cererilor de finantare.
Ministrul a amintit ca, in cadrul primului apel de proiecte, pentru Valul Renovarii au fost depuse 1.437 de cereri de finantare, in valoare de 2,42 de miliarde de euro, iar pentru Fondul Local s-au primit 4.012 cereri, in valoare de 1,92 de miliarde de euro.
Dupa cum este cunoscut, in prezent se deruleaza cel de-al doilea apel de proiecte pentru componentele C5 si C10, bugetele disponibile fiind de 985.405.000 de euro pentru C5, respectiv 859.690.000 de euro pentru C10, pentru care, pana in prezent, ministerul a primit 3.530 noi cereri de finantare”,
precizeaza ministerul Dezvoltarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole