69 MILIOANE EURO PLATITE ANTREPRENORILOR – Marea majoritate a banilor, din fonduri europene

1337

Sursa Foto: Digi24

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin intermediul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a efectuat plati in valoare totala de 69 de milioane de euro catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in perioada 3 ianuarie – 16 februarie 2023.

Din totalul fondurilor platite, 58,6 milioane de euro reprezinta contributia Comisiei Europene. Sumele provin atat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala – FEADR, cat si din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene – EURI. Diferenta de 10,4 milioane de euro reprezinta fonduri alocate din bugetul de stat. Valoarea fondurilor decontate de AFIR include platile efectuate pentru implementarea proiectelor de investitii, dar si platile directe si compensatorii pentru masurile de mediu si clima.

Contracte de finantare

Fondurile publice nerambursabile sunt platite ca urmare a cererilor de plata primite din partea fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor si autoritatilor publice, in conformitate cu contractele de finantare incheiate, dupa ce au fost verificate si autorizate la plata de AFIR. Agentia anunta ca va efectua plati in continuare pe masura ce primeste cererile trimise de catre beneficiarii investitiilor care sunt in derulare prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole