685 MILIOANE EURO PENTRU “INNOTECH STUDENT” – 351 cereri de finantare

876
685 milioane euro pentru programul “Innotech Student”.

Sursa Foto: CECCAR Business Magazine

685 milioane euro pentru programul “Innotech Student”, in urma depunerii a 351 cereri de finantare. Mai exact, valoarea apelului este de 20 milioane euro si este finantat prin Programul Operational Capital Umane (POCU).

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), joi, 01 octombrie 2020, la acest moment valoarea cererilor depuse depaseste cu peste 3.400% bugetul initial al apelului.

Banii europeni in cadrul programului “Innotech Student”, vor fi alocati pentru fiecare intreprindere in functie de cate locuri de munca vor fi create.

Iata cum arata schema:

– minim 2 locuri de munca create – ajutor de minimis cel mult de 40.000 euro;

– minim 3 locuri de munca create – ajutor de minimis de 40.000 – 60.000 euro;

– minim 4 locuri de munca create – ajutor de minimis de 60.000 – 80.000 euro;

– minim 5 locuri de munca create – ajutor de minimis de 80.000 – 100.000 euro.

Persoanele eligibile care pot deveni antreprenori accesand bani europeni cu scopul infiintarii de start – up – uri sunt tinerii.

Ei se impart in trei categorii, astfel:

– Studenti: pentru ca un student sa fie eligibil trebuie sa demonstreze la data intrarii in operatiune (prima zi de curs de formare profesionala in competente antreprenoriale), ca este inmatriculat cel putin in anul 2 de studii de licenta;

– Doctoranzi: in ciclul de studii universitare de doctorat;

– Cursanti: inmatriculati in colegiile organizate la nivelul institutiilor de invatamant superior. Ei trebuie sa fie inmatriculati, la data intrarii in operatiune, in cel putin anul 2 de studii.

Fiecare proiect finantat in cadrul apelului va avea un grup tinta format din 300 de tineri, mai este subliniat in comunicatul emis de MFE.

Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, a declarat:

Am constatat cu bucurie interesul major al studentilor fata de acest apel de proiecte prin care sunt incurajati sa intre pe drumul antreprenoriatului. Sunt convins ca finantarile europene schimba in bine vietile romanilor si pun caramizi importante la constructia Romaniei viitorului. Tara noastra s-a angajat pe drumul ireversibil al dezvoltarii, iar interesul foarte mare pentru contractarea de finantari in cadrul acestui apel insemna nu numai infiintarea de noi societati comerciale si crearea de locuri de munca, dar si constructia unei noi mentalitati antreprenoriale in randul tinerilor studenti”.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole