44 MILIOANE EURO INTRA IN TARA – Destinatia: compensarea cresterii preturilor

196

Sursa Foto: Digi24

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor in valoare de 44 de milioane EURO (217,7 milioane RON) propusa de Romania pentru a veni in ajutorul crescatorilor de bovine in contextul razboiului dus de Rusia impotriva Ucrainei.


In cadrul acestei scheme, ajutoarele vor fi acordate sub forma de granturi directe. Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a cresterilor de preturi pentru combustibil, energie si furaje. De asemenea, prin aceasta schema se doreste sprijinirea crescatorilor in depasirea dificultatilor financiare ale acestora legate de actuala criza geopolitica.

Maxim 250.000 euro de beneficiar

Comisia a concluzionat ca schema propusa de Romania respecta conditiile stabilite de Cadrul temporar de criza. Ajutoarele nu vor depasi 250.000 EUR per beneficiar si vor fi acordate pana la 31 decembrie 2023.
Comisia a concluzionat ca schema este necesara, adecvata si proportionala pentru remedierea unei perturbari grave a economiei unui stat membru, in conformitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole