Grid star
camere de comert

2021, AN ISTORIC PENTRU SCHIMBURILE BILATERALE ROMANIA-SUA – Presedintele CCIR: "USA este partenerul strategic al Romaniei, iar acest lucru se vede in rezultatele economice"

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto), a participat in 21 februarie 2022 la receptia organizata impreuna cu American – Romanian Business Council (AMRO), prilejuita de anuntul de lansare a misiunii economice AMRO la Bucuresti, care se va desfasura in perioada 14-15 septembrie 2022.

Evenimentul, organizat si cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania, a beneficiat de prezenta reprezentantilor mediilor de afaceri din cele doua tari, precum si de cea a reprezentantilor administratiei publice centrale din Romania.

"Fara indoiala, CCIR se bucura, in acest moment, de cel mai inalt nivel de incredere din partea Ambasadei SUA in Romania si, totodata, din partea AMRO, un partener deja traditional al sistemului cameral romanesc. USA este partenerul strategic al Romaniei, iar acest lucru se vede foarte clar in rezultatele economice. Anul trecut, de exemplu, s-a inregistrat o valoare istorica a schimburilor comerciale dintre cele doua state, astfel, la 1 noiembrie 2021, se inregistra un total de 2,271 de miliarde de euro.

In plus, pentru ca trebuie diferentiate schimburile de bunuri de cele de servicii, valoarea acestora din urma s-a ridicat la 2,5 miliarde de euro. Totodata, la 1 ianuarie 2022, in Romania activau 8191 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de peste un miliard de euro. Aceste companii pot fi definite ca ambasadorii in paralel ai SUA in Romania”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Colaborare de lunga durata

"Colaborarea dintre AMRO si CCIR este una de lunga durata, dar si mai important este o colaborare care a demonstrat, de-a lungul timpului, capacitatea organizatiei dumneavoastra de a ajuta mediul de afaceri din Romania in ceea ce priveste accesarea de noi piete comerciale. Va dau un singur exemplu. In 2016, in programul Select USA, program ce ofera, anual, sprijin in educatie si dezvoltare antreprenoriala pentru mai mult de 10.000 de IMM-uri si antreprenori, erau inscrise numai patru companii romanesti.

Dupa o discutie cu presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, delegatia formata din companiile romanesti participanta la acest program, in 2018,  nu numai ca a fost cea mai mare din tara dumneavoastra, dar a fost si cea mai mare din Europa si pe locul cinci din lume. Acest lucru arata, cum spuneam, atat capacitatea organizationala a CCIR, cat si un grad mult mai mare de incredere a oamenilor de afaceri din Romania in puterile proprii, deschizand, astfel, noi orizonturi de dezvoltare a businessului”, a declarat presedintele si fondatorul AMRO, Eric Stewart.

American-Romanian Business Council este o organizatie non-profit care promoveaza relatiile comerciale intre Statele Unite si Romania. Misiunea Consiliului este de a spori comertul si investitiile dintre cele doua state, de a promova relatia bilaterala americano-romana si de a educa publicul cu privire la importanta acesteia.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani