1O ZILE DE NEGOCIERI – Ordonanta care mareste salariile a fost adoptata, insa cadrele didactice refuza si aceasta oferta. Se cere un procent mai mare. Premierul pierde, din nou

567

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Probleme mari pentru premierul Nicolae Ciuca, care nu reuseste de 10 zile sa puna capat grevei generale din invatamant. Cu toate ca joi, 1 iunie 2023, Executivul a adoptat OUG care prevede o marire a salariilor, profesorii spun ca procentul este insuficient.

Se cere o marire cu 25% a salariilor. Iar dupa 10 zile de negocieri, scorul este de 10 la 0 pentru cadrele didactice.

Prevederile OUG

Potrivit ordonantei de urgenta aprobata de Executiv joi, majorarile salariale se aplica astfel:

a) personalului didactic si personalului didactic auxiliar din cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar si institutiilor de invatamant superior, inclusiv pentru personalul didactic auxiliar din cadrul bibliotecilor universitare, cu suma 1.000 de lei brut pe fiecare functie;
b) personalului nedidactic din cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar si institutiilor de invatamant superior cu suma 400 de lei brut pe fiecare functie.
Majorarile se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei.

„Oamenii doresc o marire de 25% a salariilor. Ori daca ne uitam la acea mie de lei, nu se ajunge la acel procent”, a declarat Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

 

 

 

 

Ultimele articole