10 MILIOANE EURO PENTRU PADURI – A fost lansata Schema de ajutor de stat: „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”

579

Sursa Foto: TurdaNews

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) desfasoara in perioada 03 august – 11 decembrie 2020, sesiunea de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire.

Concret, sesiunea se afla la a cincea editie si are alocat un buget total in valoare de 10 milioane euro. Schema de stat corespunde submasurii 8.1 “Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-2020, potrivit unui comunicat emis recent de MADR.

Conform reprezentantilor MADR, sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat este acordat doar detinatorilor de terenuri agricole, in baza unui angajament pentru o perioada de 12 ani. Angajamentul luat presupune crearea de:

– trupuri de padure;

– perdele forestiere de protectie.

In acelasi context, sprijinul financiar se acorda ca valoare fixa, reprezentata de costuri standard pe hectar pentru impadurire si compensarea pierderilor de venit agricol. Astfel spus, se evidentiaza doua situatii:

– Prima de infiintare a plantatiilor forestiere, care acopera si costurile cu elaborarea proiectului tehnic de impadurire si imprejmuire a plantatiei.

– Prima anuala acordata pe unitatea de suprafata, pentru acoperirea costurilor de intretinere (adica, maximum 6 luni) si ingrijire a platatiei forestiere (adica, maximum 2 ani). Totodata, si pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a impaduririi, pentru o perioada de 12 ani.

*Cititi aici comunicatul MADR

*Cititi aici mai multe informatii privind sprijinul acordat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole