10 LEI PE ZI PENTRU MASA ELEVILOR – Legea, in dezbaterea Camerei Deputatilor. Senatul a decis ca produsele furnizate sa fie locale (Document)

868

sursa foto: europa fm

Camera Deputatilor are pe ordinea de zi a sedintei din 8-9 noiembrie 2021 Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 91/2021 privind aprobarea continuarii Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat. Aceasta a fost aprobata deja de Senat, Camera fiind for decizional.

Potrivit formei adoptata de Senat, in anul scolar 2021—2022, in perioada desfasurarii cursurilor, prescolarilor si elevilor din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat li ii se acorda, cu titlu gratuit, un suport alimentar constand intr-un pachet alimentar sau intr-o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adaugata.

Alimentele, de la producatorii locali

Senatul a decis ca produsele care intra in componenta pachetului alimentar/mesei calde trebuie sa fie produse locale si de sezon, provenite de la producatorii si procesatorii locali, pe lantul scurt de aprovizionare.
„La inchiderea Programului-pilot, la finalul anului scolar 2021-2022, in urma analizei realizate de Ministerul Educatiei, pe baza rapoartelor de monitorizare, Ministerul Educatiei va decide asupra oportunitatii extinderii acestui program la nivel natonal, respectiv asupra modalitatii de implementare”.

*Cititi aici forma adoptata de Senat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole