1.800 de romani detin averi lichide de peste 30 de milioane de euro fiecare
Polarizare sociala de tip sud-american in Romania contemporana: 1.800 de romani detin averi lichide de peste 30 de milioane de euro fiecare, iar 64.000 de romani detin 15 miliarde de euro in depozite bancare.
Practic, nu mai exista clasa de mijloc in Romania. Cei care au venituri mai mari de 2000 de euro/lunar sunt (supra) indatorati la banci, colectori de creante si societati de leasing, iar cei cu venituri de 1000-2000 euro/luna sunt (supra)indatorati la furnizorii de utilitati sau la vanzatorii pe credit cu buletinul.
Restul populatiei este egala in saracie lucie. Fix ca pe vremea comunismului "biruitor” sau pe vremea feudalismului medieval.
Curand, lovitura finala va fi data de taxa pe fumarit - plata pentru amprenta personala de codoi, pe acelasi "principiu” inventat si aplicat intreprinderilor industriale, care trebuie sa plateasca pentru a continua sa emane codoi.
Precizare pentru sporirea angoasei: potrivit Codul civil - o lege scrisa la insistentele si cu banii alocati de Banca Mondiala, adica de chintesenta creditorilor neo-feudali globali) - oricine este obligat personal este dator sa garanteze plata datoriei cu toate bunurile sale prezente si viitoare. Mai mult chiar, exact ca intr-un cosmar distopic, datoriile unei persoane trec la mostenitorii sai. In categoria bunurilor prezente si viitoare intra, desigur, si casa de locuit, care poate fi vanduta silit pentru plata datoriei, indiferent daca este grevata sau nu de o ipoteca.
Vanzarea casei de locuit duce nu numai la evacuarea debitorului, ci si a familiei sale.
Faptul ca 95% din casele de locuit din Romania sunt in proprietatea individuala a cetateanului nu incalzeste pe nimeni. Dimpotriva, creditorii si economistii libertarieni considera ca e o situatie medievala in care s-ar afla romanii. Potrivit acestor destepti, modern este sa fii dator si chirias si, desigur, vakseenat cu schema completa, la zi.
Curand, milioanele de case ale romanilor se vor regasi in gaurile negre numite giga-fonduri de gestiune a actiune, asa cum se intampla deja in tari ca Germania sau Franta - ma refer la Black Rock, Vanguard, State Street si Fidelity. Aceleasi giga-fonduri care detin 80% din terenurile agrare ale Ucrainei, plus canalul Bastroe.
Nu as zice ca asta este visul american al societatii de consum.
Mai degraba as zice ca e cosmarul capitalismului de prada si spionaj.
sursa: facebook: Gheorghe Piperea