VISA ANUNTA RECOMPENSE CRIPTO PE CARDURI DE CREDIT – In 2021 utilizatorii au cheltuit peste 1 miliard de dolari pe carduri conectate la criptomonede

3401

Peste 1 miliard de dolari au fost cheltuiti pe carduri Visa conectate la criptomonede in prima jumatate a anului 2021, conform unui anunt publicat de gigantul de plati pe site-ul propriu. Conform unui studiu citat de Visa, 55% dintre persoanele din SUA cu varsta cuprinsa intre 18-34 de ani intentioneaza sa cumpere bitcoin in urmatorii 5 ani, comparativ cu 32% in 2017.

In prezent, valoarea cripto-activelor detinute in portofelele digitale reglementate este de ordinul a sute de miliarde. Pentru zecile de milioane de utilizatori ai acestor platforme, una dintre cele mai simple metode de a utiliza criptomonedele este prin intermediul unui card Visa”, mentioneaza sursa citata.

Visa precizeaza ca in prezent colaboreaza cu 50 dintre cele mai mari platforme de tranzactionare a criptomonedelor, care faciliteaza conversia si utilizarea monedelor digitale pentru plati la 70 de milioane de comercianti din intreaga lume.

Important de precizat – aceste programe nu solicita niciunui comerciant, fie ca este o cafenea, o curatatorie de haine sau un magazin alimentar, sa accepte direct criptomonedele la plata. Plata este similara oricarei plati contactless, fara a fi necesara o actualizare a modului in care se face acceptarea la plata a cardurilor acum, fie din punctul de vedere al terminalului utilizat sau al cheilor de criptare folosite.

Visa: Cardurile conectate la criptomonede inregistreaza cresteri constante

Introducerea monedelor digitale in reteaua globala Visa contribuie la fluidizarea fuxurilor monetare pentru comunitatea crypto, se mai arata in analiza publicata pe pagina web a companiei de plati. Conectarea pietei crypto la reteaua Visa este o strategie prin care compania vrea sa adauge valoare tuturor formelor de circulatie a banilor.

Gigantul de plati precizeaza ca a intensificat colaborarile cu cele mai importante platforme de monede digitale ale momentului – intre care nominalizeaza FTX, Coinbase, Crypto.com si CoinZoom. Un sfert dintre companiile din programul Visa Fintech Fast Track lucreaza in prezent la emiterea cardurilor Visa conectate la o platforma de tranzactionare cu criptomonede. Aceste platforme se diversifica pentru a satisface o serie de nevoi ale consumatorilor, cu noi instrumente si functionalitati care acopera dobanzi, imprumuturi si depozite directe. In acest context, este esential ca institutiile financiare de orice fel sa isi stabileasca o strategie privind criptomonedele.

Recompense cripto pentru utilizatorii Visa BlockFi Rewards

Programe precum cardul de credit Visa BlockFi Rewards permit utilizatorilor sa cheltuiasca in monedele traditionale (fiat) si sa castige recompense cripto intr-un mod similar cu alte programe de loialitate, care ofera fie mile la companii aeriene sau puncte la hoteluri. Prin imbinarea economiei cripto cu avantajele unui card Visa standard, aceste programe au potentialul de a castiga loialitatea clientilor pe termen lung, atat in randul entuziastilor cripto, cat si al noilor utilizatori.

Monedele stabile (stablecoins) castiga teren

Cu o valoare de peste 100 de miliarde de dolari si sute de miliarde tranzactionate in fiecare luna pe blockchain-uri publice, stablecoins aflate in circulatie incep sa se ridice la inaltimea promisiunii de „monede traditionale in forma digitala (digital fiat)”, datorita usurintei cu care dezvoltatorii de programe informatice pot utiliza caracteristicile criptomonedelor combinata cu fiabilitatea rezervelor garantate de monedele traditionale (fiat).

Vedem din ce in ce mai multe portofele digitale si platforme de tranzactionare cu criptomonede care dezvolta produse de plata ce folosesc exclusiv moneda digitala. De exemplu, platforma FTX, parte a Visa Fintech Fast Track, isi plateste in USDC cincizeci la suta dintre angajatii la distanta. Scopul nostru este sa facem mai accesibila reteaua Visa pentru acest ecosistem in dezvoltare, adaugand functionalitati precum decontarea USDC sau parteneriate noi precum Circle. Pe masura ce privim spre viitor, consideram ca monedele stabile vor fi parte importanta a transformarii digitale a serviciilor financiare, iar Visa este gata sa contribuie la modelarea si sustinerea acestei dezvoltari”, se arata in comunicatul VISA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole