Veste proasta pentru romanii platitori de RCA

3074

Romanii care platesc asigurari de raspundere civila auto au primit o veste proasta din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Anuntul a fost facut luni, 13 aprilie 2020, de catre Cristian Rosu (foto), vicepresedintele ASF pentru sectorul de asigurari.

Motivul il reprezinta faptul ca tarifele de referinta pentru RCA, calculate in luna aprilie 2020, au inregistrat o crestere usoara pe toate componentele, iar cea mai mare crestere, de peste 5%, se regaseste la autoturismele cu o capacitate cilindrica de peste 2.500 de centimetri cubi si la categoria de varsta sub 30 de ani, relateaza Ziarul Financiar.

In cazul unei persoane sub 30 de ani care detine un autoturism cu o capacitate cilindrica peste 2500 cmc, tariful de referinta este de 2.870 de lei, cu aproape 8% mai mult fata de anul trecut. Persoanele fizice pot achizitiona o polita RCA pe un an la un tarif de referinta cuprins intre 691 de lei si 2.870 de lei, la care se aplica bonusul sau penalizarea aferenta sistemului bonus-malus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole