USR, INVINSA IN INSTANTA – Decizia Curtii de Apel Bucuresti

5402
salariile angajatilor USR

Uniunea Salvati Romania (USR) a fost invinsa in instanta. La Curtea de Apel Bucuresti. Formatiunea condusa de Dan Barna (foto) este obligata sa faca publice salariile angajatilor de la partid.

Mai exact, sa le prezinte ONG-ului „Evolutie in institutie”, al carui lider este protestatarul Cristian Dide, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza acestuia.

USR sustine sus si tare ca vrea transparenta, insa partidul lui Dan Barna devine brusc netransparent cand vine vorba de bani. Banii lor. Mai exact de salariile incasate de la partid, pe care le tine la secret. Asociatia Evolutie in Institutie a solicitat de la USR, prin cererea transmisa prin email in 28 iunie 2019, in baza Legii 544/2001, sa ii comunice „functia ocupata in partid, postul pe care este angajat, salariu la angajare si salariu prezent pentru toti angajatii partidului”.

Sentinta Tribunalului Bucuresti

Partidul condus de Dan Barna nu a raspuns solicitarii, motiv pentre care Evolutie in Institutie a dat partidul in judecata, solicitand Tribunalului Bucuresti sa oblige formatiunea lui Dan Barna sa ii furnizeze informatiile solicitate.

Instanta a admis actiunea ONG-ului condus de Dide si a obligat USR sa comunice informatiile solicitate. Mai exact, cati bani incaseaza membrii USR de la partid.

Tribunalul Bucuresti arata in sentinta 7725/2019 ca nu exista motive de legalitate pentru ca USR sa refuze comunicarea informatiilor publice solicitate, intrucat aceste informatii nu sunt exceptate de la comunicare (click aici pentru a citi).

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut sentinta Tribunalului Bucuresti

USR a atacat insa sentinta Tribunalului Bucuresti, dar a pierdut.

Curtea de Apel Bucuresti a decis in 29 octombrie 2020, in dosarul 24425/3/2019, sa respinga recursul USR, ca nefondat.

Decizia este definitiva, iar USR trebuie sa faca publice salariile membrilor de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole