TAIERI SALARIALE? – Premierul Citu a dat explicatii dupa sedinta de guvern

1422

In ultimele zile s-a vehiculat in spatiul public ca Guvernul condus de Florin Citu va adopta un memorandum care va cuprinde si taieri de salarii.
Premierul a declarat joi, 15 aprilie 2021, dupa sedinta de guvern, ca acest lucru nu se va intampla, si a tinut sa dezminta zvonurile:

„Vreau sa demontez o informatie falsa din spatiul public. Memorandumul propus de guvern nu prevede nicio reducere a veniturilor din sectorul bugetar. Nu se propune vreo scadere de venituri in sectorul public”.

Sporuri plafonate

Printre masurile propuse se numara plafonarea sporurilor la 20% din salariul de baza, la nivel individual. Se mai propune revizuirea sistemului de acordare a sporurilor astfel :
– sporurile pentru conditii de munca la care expunerea la conditii de munca este aceeasi, indiferent de functia detinuta, se vor acorda in cuantum fix, ca spor de pana la 25% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata;
– analiza tuturor categoriilor de sporuri, cu mentinerea numai a celor cu adevarat relevante (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole