PRODUSELE ROMANESTI, IN HYPERMARKETURI – Casa Unirea, bilant la o luna de la repornirea activitatii. Iata ce negociaza cu reprezentantii retailerilor

431

Casa de Comert Agroalimentar Unirea se misca bine, deocamdata. Dupa prima luna de cand a repornit activitatea, a incheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative si producatori agricoli.

Astfel, in ultima luna, au fost incheiate contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obtinute de producatorii romani. Casa Unirea anunta ca pana in prezent a facilitat livrarea catre reteaua de retail de legume – fructe (cartofi alb si rosu, dovleac placintar, varza alba si rosie, morcov, ridichi negre si sfecla rosie, prune uscate), precum si de produse de bacanie  (dulceata de dovleac, dulceata de gutui, pasta de macese, fasole boabe in saramura). Pentru valorificarea productiei romanesti Casa Unirea a incheiat parteneriate cu Carrefour, Metro si Penny, iar, de saptamana aceasta se vor alatura demersului lanturile comerciale Kaufland si Profi.

Marfa cumparata direct de la producator

Pe langa accesul produselor romanesti in hypermarketuri si in retelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociaza cu reprezentantii retailerilor pentru a le pune la dispozitie producatorilor spatii din parcarile hypermarketurilor pentru organizarea de targuri si piete volante la sfarsitul saptamanii, astfel incat consumatorii sa aiba posibilitatea sa achizitioneze produsele romanesti direct de la producatori.

Promovarea produselor locale

Casa de Comert Agroalimentar Unirea primeste zilnic pe adresa oficiala de email oferte de la producatorii romani interesati de initiativa Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de promovare a produselor romanesti si de crestere a consumului produselor agroalimentare obtinute pe plan local.
Livrarile de produse agroalimentare catre marile lanturi de magazine din Romania vor continua in perioada urmatoare, reprezentantii Casei de Comert Agroalimentar Unirea prezentand periodic oferta de produse obtinute de fermierii si producatorii romani, in beneficiul tuturor actorilor implicati.
De asemenea, in vederea valorificarii produselor locale pe lantul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discutii cu reprezentantii retelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obtinute pe plan local de catre magazinele din zona va fi demarat in judetul Cluj, astfel de parteneriate urmand a fi incheiate, treptat, la nivelul intregii tari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole