PRETUL PRODUSELOR SCOASE LA VANZARE – Ministerul Economiei a facut publice reglemenatarile (Document)

2119

sursa foto: .gazetanord-vest.ro

Ministerul Economiei a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare pentru modificarea si completarea HG 947/2000 privind modalitatea de indicare a preturilor produselor oferite consumatorilor spre vanzare.

Potrivit documentului, orice anunt de reducere a pretului indica pretul anterior aplicat de vanzator in aceeasi suprafata de vanzare pentru o perioada determinata, inainte de aplicarea reducerii de pret. Pretul anterior reprezinta cel mai scazut pret practicat de vanzator in aceeasi suprafata de vanzare in perioada ultimelor 30 de zile inainte de data aplicarii reducerii de pret.

Pretul anterior

In cazul produselor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid, pretul anterior reprezinta cel mai scazut pret practicat de vanzator in aceeasi suprafata de vanzare in perioada ultimelor 10 zile inainte de data aplicarii reducerii de pret.
In cazul produselor prezente la comercializare intr-o perioada mai mica de 30 de zile, pretul anterior reprezinta cel mai scazut pret practicat de vanzator in aceasta perioada inainte de data aplicarii reducerii de pret. Vanzatorul indica intr-un mod clar, lizibil si usor de indentificat perioada in care pretul anterior a fost aplicat.
Daca reducerea de pret este majorata treptat, fara intrerupere, pe perioada aceleiasi campanii de reducere, pretul anterior este considerat pretul fara reducere inainte de prima aplicare a reducerii de pret.

Sanctiuni pentru nerespectarea reglementarilor

In cazul in care structurile care practica vanzari in regim de outlet compara preturile de vanzare cu pretul de magazin de fabrica al producatorului sau cu pretul de catalog sau cu un alt pret de referinta echivalent, acestea ofera in scris informatii clare, lizibile si usor de indentificat cu privire la pretul de referinta utilizat pentru comparatie.
In cazul in care produsul nu a fost expus spre vanzare in perioada ultimelor 30 de zile in structurile care practica vanzari in regim de outlet, pretul anterior il reprezinta pretul de magazin de fabrica al producatorului sau pretul de catalog, dovedit cu documente din partea producatorului/vanzatorului din care sa rezulte care este pretul cel mai mic.

Proiectul prevede si sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor. Astfel, cea mai mica amenda este de 1.000 lei, iar cea mai mare de 35.000 lei.

*Proiectul de lege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole