PANDEMIA NE COSTA MILIARDE DE LEI – Avocatul Piperea demasca manevrele guvernului Orban pentru campania parlamentara

1828
Avocatul Gheorghe Piperea prezinta dezastrul managerial al lui Nicusor Dan

Guvernul Ludovic Orban castiga miliarde de lei doar din vanzarea mastilor si a testelor COVID-19 catre populatie. Si doar o mica parte din acesti bani vor merge in campania electorala sub forma de fluxuri transparente, fiscalizate.

Concluzia a fost trasa luni, 9 noiembrie 2020, de catre avocatul Gheorghe Piperea (foto), care a calculat sumele rulate in piata prin afaceri legate de pandemie.

In tot acest rastimp, in care regimul Iohannis-Orban face bani din pandemie, taranii romani si ceilalti mici intreprinzatori sunt nevoiti sa moara de foame, cu lacatul pus pe afaceri de catre aceeasi guvernare PNL, adauga Piperea.

Redam postarea de pe Facebook a avocatului, precum si imaginea cu care el si-a insotit textul:

O chifla la supermarket = 2 lei.

Ca la terasa. “Bine” ca terasele se inchid, ca sa putem manca “ieftin” si “sanatos” de la super-market, unde nu exista covid.

Pret cartofi Lunguletu, iulie 2020: 20 de bani/kg. Pret la supermarket saptamana asta: 1,2 lei/kg.

De sase ori cat pretul la tarani. “Bine” ca se inchid pietele agroalimentare, ca ne obisnuiam prost, cu piureuri si frencifraisi facuti din cartofi prea ieftini de la tarani, cartofi care ne-ar fi facut si ingrasabili pe de-asupra.

O masca pe emag = 1 leu. Costul minimal pentru 10 milioane de persoane obligate sa le poarte, timp de 200 de zile de pandemie, cate una pe zi : 2 miliarde de lei. Daca pandemia o sa dureze inca cel putin 200 de zile, atatea cate isi imagineaza Arafat, mai adaugati 2 miliarde, minim.

Un test la Profilaxis Timisoara = 300 de lei. Costul minimal pentru 2 milioane de persoane care au facut teste, inclusiv in parcarea decla mall, in ultimele 100 de zile (din august incepand, s-au facut, in medie, 20 de mii de teste pe zi): 600 de milioane de lei. Inca 200 de zile de teste, in acelasi ritm – inca 1,2 miliarde de lei.

Nimic din sumele de mai sus nu suporta statul. Acesti 5,8 miliarde lei sunt sau vor fi scosi din buzunarul populatiei.

Deocamdata, mancam ce ne obliga statul sa mancam, dar nu pe banii statului (care se duc la sponsorii politici, la prieteni, rude si amante politice).

La un moment dat, insa, n-o sa mai avem nici produsul, nici banii pentru produs. O dam pe post negru, dar macar o sa fim “sanatosi”, testati si “in siguranta”.

LE : am uitat sa precizez – costul minim al campaniei electorale este de 500 de milioane de lei, bani publici. Nu stiu cati bani vizibili (trasabili) sau gri/negri vor veni din privat. Probabil, un multiplu de 500 de milioane.

3 comentarii la “PANDEMIA NE COSTA MILIARDE DE LEI – Avocatul Piperea demasca manevrele guvernului Orban pentru campania parlamentara

  1. In urma cu putin timp, presa aservita dictaturii naziste,facea spume la gura ca peste tot in lume virusul face ravagii, si amintea Statele Unite cu 140000 de infectati pe zi, dar cum manipularea este gras platita, nu exolica #turmei, care oricum sunt spalati pe creier, ca populatia SUA este de 340000000 (trei sute patruzeci de milioane de locuitori). Facand regula de 3 simple, Sua are o rata de infectare de 0,14 la suta de locuitori. In Romania la 20000000 (douazeci de milioane de locuitori), sunt 10000 de infectati pe zi, tot cu regula de trei simple, rata de infectare este de 0,05 la suta de locuitori. Daca la suta de locuitori rata de infectare este de 0,05, la mia de locuitori este de 0,5. Daca la mia de locuitori rata de infectare este 0,5, la 10000 de locuitori rata de infectare este 5. Uit asa se manipuleaza o turma globala cu cifre, pe langa „desertul” servit cu grija, pentru a baga frica pana in maduva oaselor, pentru diminuarea populatiei.

  2. De ce nu ies romanii in strada, sa isi apere drepturile si libertatile, de ce nu au un lider care sa le explice ADEVARUL, sa ii informeze despre realitatea din tara, nu „realitatea” „specialistilor”, mas-mediei, sau a guWernului infect?. Cum pot romanii sa asculte cretinismele nazistului, cretinismele alcoolistului Orban, cretinismele „specialistilor”, si cretinismele asa zisi medici?. Cum pot inghiti manipularea si minciunile?. Chiar acum la o televiziune ” independenta” manipuleaza la greu populatia: „nu mai sunt paturi disponibile la ATI”, „oamenii trebuie sa caute in tara locuri la ATI”. Cum ii rabda D-zeu, sa manipuleze in halul asta?. Aceste televiziuni ar trebui inchise definitiv, iar medicii „specialistii”, bagati dupa gratii, si inlocuiti cu adevaratii specialisti care au fost indepartati la inceputul pandemiei. In loc sa se ocupe de dotarea spitalelor, si tratarea pacientilor cu boli cronice, preocuparea lor este vaccinul. In intreaga lume medicii specialisti (si doar un medic din Romania), explica pericolul acestui „vaccin”, facut pe hei-rup, cu toate ca se spune tot timpul: virus necunoscut, virusul a suferit 30-40 de mutatii, vaccinul nu va incheia pandemia, vaccinul nu are efect cu o singura doza, fiind nevoie de 3-4 doze periodic. Daca la SARS nu au gasit vaccin in 10 ani, au rezolvat unul in cateva luni?. Romania va fi tara experiment, adica cobai pentru vaccinurile lor. Nu intamplator vor sa vaccineze in prima faza batranii si bolnavii. Declaratia lui Bill Gates: „Cu un vaccin rezonabil, vor putea reduce nr populatiei globului cu 10-15%”. Cea mai noua declaratie al acestui dezechilibrat mintal: „Ne pregatim de al doilea val, sper sa nu fim impiedicati”. Ce a vrut sa spuna?.

  3. Cuiva ii pasa de genocidul din Romania?. Este urlator la cer ca nimeni nu ridica un deget. Ieri „doctorul” Musta declara cu subiect si predicat: „azi au murit 6 pacienti care NU au avut loc la ATI”. Azi (11. 11. 2020) doctorul de la ATI, fiind interpelt de o jurnalista, declara : „Nu am fost solicitati de pe sectie”. Dupa declaratia medicului, Musta a dat un comunicat, halucinant, ca defapt situatia bolnavilor a degenerat rapid, si nu a mai fost timp sa ii transfere la ATI. Unde este procuratura?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole