MOSTENIREA LUI DRAGNEA – Legile lucrate de fostul lider PSD Liviu Dragnea sunt blocate pe banda rulanta. Un ajutor de stat de 10 milioane euro a fost respins de Guvernul PNL. Initiativa legislativa a fost uitata in Parlament (Documente)

3691
JAF LA POMPA – Fostul presedinte PSD Liviu Dragnea avertizeaza

Inca o lege facuta de fostul presedine PSD Liviu Dragnea (foto) pentru sustinerea economiei romanesti si in folosul romanilor este blocata in Parlament. Mai exact, ea se afla in sertarele comisiilor de specialitate.

Este vorba despre propunerea legislativa pentru aprobarea Programului de sustinere a crescatorilor de taurine din rasele Baltata Romaneasca si Bruna. O lege care, conform expunerii de motive, urma sa acorde un ajutor de stat de 10 milioane euro crescatorilor de taurine.

Ajutor de stat de 10 milioane euro

Initiatorii, printre care si Liviu Dragnea, arata ca scopul legii il reprezinta instituirea unei scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv implementarea Programului de sustinere a crescatorilor de taurine din rasele Baltata Romaneasca si/sau Bruna, in vederea imbunatatirii nivelului de performanta si sustenabilitate al fermelor. Potrivit proiectului legislativ, prin acordarea ajutoarelor de stat pentru investitii in realizarea de ferme noi/adaposturi noi pentru animale de reproductie, inclusiv pentru prima populare, precum si de stimulare a asocierii in cooperative, se urmareste eficientizarea activitatii acestui sector si implementarea Programului de sustinere a crescatorilor de taurine din rasele Baltata Romaneasca si/sau Bruna avand in vedere imbunatatirea nivelului de performanta si sustenabilitate al fermelor.

De asemenea, se urmareste atat mentinerea efectivelor de bovine din cele doua rase cat si eficientizarea sectorului de crestere a bovinelor din cele doua rase.

Cu toate ca legea a fost adoptata de Senat pe vremea cand PSD era la guvernare, in 2020, Executivul condus la acea data de Ludovic Orban a avizat-o negativ. Si dupa preluarea puterii de catre PNL-USR-PLUS, legea a fost uitata in Parlament.

Iata ce reglementeaza legea adoptata de Senat si tinuta la sertar in Camera Deputatilor:

infiintarea de ferme si adaposturi noi pentru animale de reproductie cu capacitati cuprinse intre minim 50 de locuri de cazare si de maxim 300 de locuri de cazare/beneficiar, o singura data in cadrul acestui ajutor de stat;

-constructia fermelor si adaposturilor noi;

-achizitionarea sau achizitionarea prin leasing de utilaje si echipamente, respectiv echipamentele pentru furajare si adapare, microclimat, evacuarea si tratarea dejectiilor, inclusiv costurile generale legate in mod direct de aceste cheltuieli;

-costuri cu serviciile, respectiv elaborare studii de fezabilitate, studii de mediu, proiecte de constructie, servicii de arhitectura si consultanta;

-achizitia sau productia de animale de reproductie pentru prima populare.

* Cititi aici expunerea de motive
* Cititi aici forma adoptata de Senat
* Cititi aici Punctul de vedere al Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole