MINISTRUL ECONOMIEI ACUZA – “O golanie”

3899

foto: facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto stanga, langa Ludovic Orban) acuza ca furnizorii de gaze fac „o golanie” cu ofertele de preturi trimise clientilor.

Popescu a declarat ca furnizorii de gaze naturale trimit clientilor oferte de contracte, pentru perioada de dupa liberalizarea pietei, venind cu preturi similare cu cele din contractele anterioare. Declaratia a fost facuta in contextul in care dupa liberalizarea care va avea loc la 1 iulie, furnizorii vor achizitiona gazele la preturi mai mici.

Ministrul Economiei a anuntat joi, 28 mai 2020, la B1 TV, ca a discutat cu Consiliul Concurentei si ca exista modalitate de interventie, pe Legea Concurentei. Virgil Popescu a precizat ca vrea sa regasesca scaderea pretului de achizitie in pretul consumatorului, pentru ca furnizorii de gaze nu au de ce sa-si mareasca profitul pe seama clientilor casnici.

Iata declaratiile facute de ministrul Economiei:

Ceea ce fac furnizorii in momentul de fata – sa trimita oferte, ‘semnati cu noi’, ca va tinem pretul constant, eventual vi-l mai scadem cu un 1-2-3 lei, iar mi se pare o golanie, ca sa-i spun tot asa, pentru ca nu poti sa vii in acest program de Gas Programme Release in care tu nu cumperi gazul la 25 de lei/MWh, dar il cumperi la 28, la 30 de lei, deci cu mult sub pretul cu care il cumparai, si tu mentii pretul catre clientul casnic sau catre clientul industrial care iti este captiv la acelasi pret.

Ori acest lucru nu se poate intampla, acest lucru nu va ramane asa.

Am discutat cu Consiliul Concurentei si avem modalitate de interventie, pe Legea Concurentei, nu-i vom lasa ca profitul pe care l-ar putea obtine din diminuarea pretului la gaze, tot pe seama producatorilor, pentru ca tot producatorii vor fi cei fraieriti, de data asta pretul este jos si n-ai ce sa-i faci. Ne vom asigura ca acea diferenta se va regasi in jos in factura. Avem instrumente pe Legea Concurentei.

Ma astept ca si la energie electrica, chiar daca tariful e reglementat, sa avem o scadere, nu mare, ci mica, 1-2%, dar sa vad o scadere a pretului la energie electrica, iar la gaze naturale ma astept la o scadere a pretului. Vreau sa regasesc scaderea pretului de achizitie in pretul consumatorului, pentru ca distributia nu a crescut si nu au de ce sa-si mareasca profitul pe seama clientilor casnici„.

1 comentariu la “MINISTRUL ECONOMIEI ACUZA – “O golanie”

  1. Nu am auzit niciodata cum sunt protejate preturile pt. persoane juridice.
    Distribuitorii isi pot scoate parleala de la juridice ; in consecinta vor creste preturile/tarifele la produse/servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole