LUDOVIC ORBAN, CHEMAT LA RAPORT – Ce se intampla cu banii Romaniei

3262
Ludovic Orban, chemat sa prezinte bugetul

Premierul Ludovic Orban (foto stanga, langa Nicusor Dan), chemat la raport in Parlament.

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Alfred Simonis, a depus luni, 2 noiembrie 2020, la Biroul Permanent al Camerei, o adresa prin care seful Executivului este chemat sa dea explicatii cu privire la bugetul de stat pe anul 2021. Acesta vrea sa afle ce se intampla cu banii Romaniei si cum vor fi alocati in noul buget:

In conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei Deputatilor, il invitam pe domnul Ludovic Orban, prim-ministrul Guvernului Romaniei, in data de 9 noiembrie 2020, ora 16:00, pentru prezentarea stadiului elaborarii proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 si a proiectului Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021″.

Taieri de salarii

Recent, PSD anunta taieri salariale si concedieri masive daca PNL va ramane la guvernare.

PSD ii acuzau pe liberali ca ascund bugetul pe 2021, pentru ca daca l-ar supune dezbaterii si adoptarii Parlamentului, asa cum prevede legea, romanii ar vedea ce ii asteapta anul viitor cu PNL ramas la guvernare.

Social-democratii aratau ca Guvernul Orban nu le poate spune romanilor ca in 2021 va veni austeritatea, taieri de salarii si alte asemenea masuri. Nu cel putin inainte de alegeri.


„Orban pustieste economia”

Si fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a lansat un atac dur la adresa PNL in legatura cu bugetul pe 2021. Firea arata intr-o postare pe Facebook ca in ultima luna de guvernare, Orban pustieste economia si ii saraceste pe oameni, face calcule cu cat sa majoreze TVA-ul, nu daca: “Daca nu au nimic de ascuns fata de romani, de ce nu publica proiectul de buget?”.

Iata postarea facuta de Gabriela Firea:

“In ultima luna de guvernare, Orban pustieste economia si ii saraceste pe oameni. Face calcule cu cat sa majoreze TVA-ul, nu daca.

Majorarea TVA ii afecteaza direct pe romanii cu venituri mici si medii. Refuzul PNL de a prezenta Bugetul confirma cu certitudine ceea ce am aflat de la oameni care lucreaza in guvern. Si care au vazut ce vor sa faca.

Daca nu au nimic de ascuns fata de romani, de ce nu publica proiectul de buget?
De ce nu pun bugetul in transparenta decizionala asa cum prevede legea?
Ce au de ascuns?
De ce le e frica sa vina cu bugetul inainte de alegeri?
Ce nu trebuie sa afle alegatorii despre intentiile PNL pentru anul viitor?
Ei zic declarativ, inainte de alegeri, ca nu vor majora taxele.
Nu ii doare gura sa mai minta inca o data, la fel cum au mintit cand spuneau ca vor respecta legea cu majorarile de pensii, ca vor dubla alocatiile de la 1 august, dupa ce tot ei le-au amanat, ca nu se vor atinge de banii prevazuti pentru majorarile de salarii pentru profesori.
Au fost numai minciuni, de sus, pana jos.
Nu putem merge pe incredere cu acest guvern.
Oamenii nu mai au incredere. Sa vina cu cifrele, pentru ca nu pot minti cu cifrele.
Nu ii vom lasa sa secretizeze bugetul inainte de alegeri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole