KLAUS IOHANNIS REFUZA DUBLAREA ALOCATIILOR – Ce motiv invoca

3134
iohannis cere reexaminarea legii prin care se dubleaza alocatiile

Presedintele Klaus Iohannis refuza sa promulge legea care dubleaza alocatiile de la 150 lei la 300 lei.

Seful statului a cerut Parlamentului vineri, 13 noiembrie 2020, reexaminarea legii care respinge ordonanta de urgenta prin care a fost amanata dublarea alocatiilor. In prezent este in vigoare o majorare a alocatiilor cu 20%.

Iohannis sustine ca in fata unei iminente intrari in vigoare a unui act normativ fara stabilirea unor surse de finantare certe si in contextul unor eforturi financiare neprevazute ale statului roman in combaterea raspandirii noului coronavirus, chiar persoanele vizate de masurile de crestere a alocatiilor s-ar putea afla in situatia inevitabila de a nu beneficia de realizarea drepturilor lor.

Astfel, arata presedintele, o cheltuiala bugetara semnificativa pune in pericol nu doar buna functionare a intregului sistem de protectie sociala a copiilor, ci chiar capacitatea statului roman si a Guvernului de a-si indeplini rolul si atributiile:

“In acest context, Guvernul a actionat prompt, folosind instrumentul ordonantei de urgenta pentru a preveni o atingere adusa chiar beneficiarilor masurilor in discutie.
In caz contrar, Guvernul s-ar fi aflat in situatia de a decide caror categorii de beneficiari nu li se vor acorda anumite drepturi prevazute de lege, contrar prevederilor legislatiei din fondul activ, o conduita contrara principiilor statului de drept”.

*Cititi aici cererea de reexaminare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole