IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA PENSIILOR – Ce s-a modificat

1664
Iohannis a promulgat legea pensiilor

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a semnat vineri, 18 septembrie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Iata cum a fost modificat alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010:

(5) Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta din cauza extractiei, preparariisi arderii carbunelui sau a sisturilor bituminoase, a extractiei si prepararii minereurilor de uraniu, a extractiei si prelucrarii minereurilor feroase si neferoase cu continut de praf sau de emisii de gaze cu efect de sera, de amoniac si derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat si siliciu ori de radiatii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice si/sau de cocs metalurgic, a prelucrarii titeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a titeiului parafinos si neparafinos, a distilarii titeiului in vederea producerii pacurii si a uleiurilor, respectiv in localitatile Baia Mare, Calarasi, Copsa Mica, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Targu Mures, Tarnaveni, Turnu Magurele, precum si in localitatile Aninoasa, Baia de Cris, Baita, Brad, Calan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orastie,Petrila, Petrosani, Soimus, Teliuc, Uricani, Vetel, Vulcan din judetul Hunedoara, localitatile Abrud, Baia de Aries, Lupsa, Rosia Montana si Zlatna din judetul Alba, localitatile Victoria si Fagaras din judetul Brasov, localitatea Galati din judetul Galati,localitatile Ciulnita siSlobozia din judetul Ialomita,localitatile Brazi si Ploiesti din judetul Prahova, localitatile Iacobeni si Vatra Dornei din judetul Suceava, localitatile Margina, Nadrag si Tomesti din judetul Timis, localitatile Berbesti si Ramnicu Valcea din judetul Valcea, pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin. (4)”.

1 comentariu la “IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA PENSIILOR – Ce s-a modificat

  1. ACEASTA LEGE NU SE APLICA LOCUITORILOR CARE AU GRUPA 1 DE MUNCA SAU GRUPA 2 ,CI NUMAI LOCUITORILOR CARE NU AU NICIO GRUPA DE MUNCA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole