INGHETAREA SALARIULUI MINIM – Presedintele BNS anunta intentia viitorului Guvern condus de Florin Citu

3406

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat intr-o conferinta de presa online ca intentia viitorului Guvern condus de Florin Citu este sa inghete salariul minim pe economie la nivelul din acest an.

Liderul de sindicat a subliniat ca premierul desemnat ar urma sa isi asume decizia politica, lucru pe care l-a aflat ”pe sub usi, prin crapaturile de usa”:

„Va reamintesc ca am avut o sedinta de CNT (Consiliu National Tripartit n.r), va reamintesc ca Ministerul Muncii a facut de vreo doua luni jumate un grup tehnic de lucru la Ministerul Muncii pentru mecanismul salariului minim.

La CNT-ul acela noi ne-am comunicat punctul de vedere, toata partea sindicala. Stiti care este acela: 2.400 de lei brut de la 1 ianuarie. Partea patronala a fost impartita in trei. Zona IMM-urilor a propus o crestere de la 1 ianuarie la 2.300 de lei. Celelalte organizatii patronale au oscilat si au spus hai sa ne propunem un moratoriu intre trei si sase luni de zile, lasam sa vedem ce se mai intampla si discutam peste trei luni sau sase luni. Guvernul nu a precizat nimic in acest sens.

Luni trebuia sa avem un Consiliu National Tripartit pentru Dialog Social, consiliu care nu a mai avut loc. Am primit o comunicare scrisa in care ni s-a spus ca primul ministru, domnul Ciuca, are un program foarte incarcat si nu isi mai permite sa participe la acest CNT.

Insa, din informatiile de care dispunem noi la aceasta ora, se pare ca cel care este nominalizat sa formeze Guvernul, viitorul prim ministru nominalizat, domnul Citu (Florin Citu n.r), doreste sa isi asume domnia sa decizia politica si, pe sub usi, prin crapaturile de usa, am aflat ca intentia lor este acea de a ingheta salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a declarat, potrivit cotidianul.ro, Dumitru Costin.

El a precizat ca acestea sunt informatiile de care dispune la aceasta ora si ca i se pare greu de explicat atitudinea Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole