HOTARARE DE GUVERN: SE ALOCA MILIOANE DIN FONDUL DE REZERVA – Unde ajung banii

1143

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Guvernul aloca 45 de milioane lei din Fondul de Rezerva bugetara prevazut in bugetul de stat pe anul 2022. Banii vor fi folositi pentru decontarea cheltuielilor persoanelor fizice care gazduiesc cetateni straini sau apatrizi aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina.

Este vorba de 20 de lei/zi pentru fiecare persoana suma alocata pentru cheltuieli cu hrana si 50 de lei pe zi suma alocata pentru cheltuieli cu cazarea. Pentru finantarea acestor cheltuieli, se aloca suma de 45 de milioane lei din Fondul de Rezerva bugetara la dispozitia guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2022.
Aceasta suma este estimata sa asigure un sprijin financiar de 50 lei/zi/persoana gazduita pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea unui numar mediu de 15.000 cetateni, pentru o perioada de 60 de zile.

Iata anuntul Executivului:

Hotarare de Guvern  pentru modificarea Hotararii 336/2022 privind stabilirea mecanismului de decontare din bugetul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta/Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana cetatenilor straini sau apatrizilor aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina, gazduiti de persoane fizice, precum si pentru alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne
Actul normativ include in mecanismul de decontare pentru persoanele fizice care gazduiesc cetateni straini sau apatrizi aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina, pe langa cheltuielile cu hrana si cheltuielile referitoare la cazarea acestora. Este vorba de 20 de lei/zi pentru fiecare persoana suma alocata pentru cheltuieli cu hrana si 50 de lei pe zi suma alocata pentru cheltuieli cu cazarea.

Finantarea cheltuielilor

Pentru finantarea acestor cheltuieli, se aloca suma de 45 de milioane lei din Fondul de Rezerva bugetara la dispozitia guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2022.
Aceasta suma este estimata sa asigure un sprijin financiar de 50 lei/zi/persoana gazduita pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru cazarea unui numar mediu de 15.000 cetateni, pentru o perioada de 60 de zile.
Pentru finantarea si decontarea cheltuielilor cu hrana prin Hotararea de Guvern 336/2022 a fost alocata din Fondul de Rezerva bugetara la dispozitia guvernului suma de 18 milioane lei. 
Mecanismul de decontare a cheltuielilor de cazare este identic celui utilizat pentru decontarea cheltuielilor pentru hrana”.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole