GUVERNUL ORBAN REFUZA SA MAREASCA PENSIILE – La cine apeleaza pentru asta

1885

Guvernul condus de Ludovic Orban refuza sa mareasca pensiile cu 40%, asa cum a decis Parlamentul Romaniei.

Astfel, Executivul va sesiza Curtea Constitutionala, contestand marirea de 40%, si spera sa aiba castig de cauza.

Potrivit antena 3, liberalii vor apela la Curtea Constitutionala printr-o sesizare care va fi inaintata cel tarziu pana miercuri dimineata, atunci cand expira termenul procedural.

Sfidarea Parlamentului

Punctul de pensie a crescut cu 40% dupa ce Plenul reunit al Parlamentului a adoptat in 22 septembrie 2020 proiectul privind rectificarea bugetului de stat.
La scurt timp dupa, PNL a anuntat ca va ataca legea la Curtea Constitutionala.

Ministrul de Finante Florin Citu a vorbit inainte de votul din Parlament despre posibile taieri de pensii. Acesta a declarat ca daca Parlamentul va vota majorarea punctului de pensie cu 40%, “s-ar putea ca trecerea acestei legi sa-i faca pe oameni sa dea banii inapoi” (click aici pentru a citi).

Majorarea cu doar 14%, abrogata

Adoptarea proiectului privind rectificarea bugetului de stat a venit dupa ce parlamentarii PSD din comisiile reunite de buget finante au votat in 16 septembrie 2020 majorarea pensiilor cu 40%.
Mai exact, majorarea punctului de pensie cu 40%. Astfel, s-a decis abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetara in care se prevede majorarea cu doar 14% a pensiilor, in loc de 40%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole