FINANTARE DE PESTE 1 MILIARD DE LEI PENTRU MEDIUL DE AFACERI – Domeniile care au accesat majoritatea garantiilor

1044

Mediul de afaceri a primit finantare de peste 1 miliard de lei, prin IMM INVEST si AGRO IMM INVEST, in prima luna de la lansarea programelor, anunta ministerul de Finante.
Au fost aprobate peste 2.016 garantii, in valoare de peste 1 miliard de lei, pentru credite in valoare de 1.219.051.695 lei, in prima luna de la lansarea programului guvernamental care sprijina si incurajeaza investitiile in economia romaneasca.


Programul IMM INVEST ROMANIA ramane cel mai accesat program guvernamental dedicat mediului antreprenorial. Intr-o luna au fost acordate 1.649 garantii in valoare de peste 996 de milioane lei, asigurandu-se astfel finantarea rapida pentru capital de lucru sau pentru investitii.
”IMM INVEST reprezinta cel mai eficient program guvernamental, care atesta ca interventia guvernului in economie este benefica si necesara, iar prin astfel de instrumente se asigura IMM-urilor accesul rapid la finantare, fiind un program extrem de util pentru companiile din toate domeniile de activitate. Facilitatile de garantare si subventionarea costurilor finantarii reprezinta argumente puternice pentru a apela la un credit prin acest program guvernamental. Monitorizarea constanta a Programelor guvernamentale de garantare, pe care o facem pentru a ne asigura de calibrarea corecta a masurilor pe care le implementam, ne indica acest lucru si ne arata ca exista o cerere consistenta pentru finantarile cu garantii de stat”
 , a declarat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Garantiile

Cele mai multe garantii au fost accesate in domeniul transporturilor rutiere de marfuri, in constructii, in sectoarele comert cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de constructie si a echipamentelor sanitare, comertul cu amanuntul si in comertul cu autoturisme si autovehicule. In anul 2021 au fost acordate alte 17.000 de credite garantate, in valoare de peste 12,8 miliarde lei.
Prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 322 de garantii, in valoare de 182.440.034 lei, cele mai multe solicitari venind din sectorul primar al cultivarii cerealelor, urmat de procesarea-fabricarea produselor lactate si a branzeturilor, de activitati in ferme mixte, cresterea pasarilor si fabricarea produselor din carne. De la lansarea sa, in luna aprilie 2021, prin subprogramul AGRO IMM INVEST au fost acordate 2.500 de credite, valoarea totala a solicitarilor de garantare aprobate de FNGCIMM a depasit 2,1 miliarde lei, la o finantare de peste 2,6 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole