Vreti un plan de investitii si dezvoltare pe 10 ani?

Adrian CACIU
Este complicat sa creada cineva ca zona euro nu va face implozie
498

Vreti un plan de investitii si dezvoltare pe 10 ani?

Perfect!

Atunci faceti acest plan prin pact agreat de toate fortele politice si adoptat prin LEGE!

Un plan strategic care nu e adoptat prin LEGE nu are nici o valoare si mai ales nu are predictibilitate si securitate in implementare.

Un Snagov 2.0 este necesar.

Amintesc insa celor care acum au lansat un asa zis plan ca atunci cand s-a incercat o abordare profesionista si anume adoptarea unei strategii de dezvoltare prin lege, dansii au atacat acea lege la CCR.

Daca citim acea strategie si o suprapunem peste actuala vedem ca sunt similare.

In concluzie, se vorbeste prea mult pentru imagine dar nu se urmeaza pasii legali care asigura stabilitate si sustenabilitate.

De ce le unora frica sa dezbata o astfel de strategie si sa o adopte?

Eu cred ca dezbaterea ar fi benefica pentru Romania si ar fi in interes national, iar adoptarea unei legi ar fi garantia ca, indiferent de guvernare, acest plan strategic ar fi pus in aplicare si ar fi angajant pentru orice partid.

Dupa cum ati observat nu am facut referire la masurile pe termen scurt propuse de actualul guvern pe care le consider, in mare parte, nesustenabile si mai ales periculoase.

Dau exemplul garantarii leasingului de utilaje second-hand – ce facem? Ajungem lada de gunoi a Europei in loc sa finantam achizitia de utilaje noi de inalta tehnologie?

Mai dau exemplul ajutorului de stat pentru plata chiriilor. Ce facem? Achita poporul chiriile pe care le incaseaza mari dezvoltatori de spatii de birouri si retail, mare parte straini, adica exportam resursele financiare? Dar de ce nu s-a instituit forta majora pentru o perioada de 3 luni iar antreprenorii chiriasi nu aveau de platit nici o chirie? Pe cine ajutam aici? Chiriasii sau proprietarii?

Si din ce bani?

Imprumutam pentru asa ceva?

Referitor la granturi ar fi de discutat de ce nu sunt diferentiate sectorial si pe activitati? Finantam otova economia de consum sau incurajam economia de productie?

Etc.

Romania va avea o sansa cand se va iesi din cursa pentru imagine, batalia pe orgolii si va respecta abordarea profesionista transpartinica.

Multumesc!

1 comentariu la “Vreti un plan de investitii si dezvoltare pe 10 ani?

  1. „De ce le unora frica sa dezbata o astfel de strategie si sa o adopte?”. Simplu: vorbele, promisiunile, minciuna, manipularea, nu costa nimic. Hartiile cu promisiunile sunt valabile doar pana se pune mana pe putere. Sunt motivele pentru care nici un partid politic nu vor adopta o asemenea lege. Legile sunt pentru prostime, cum este legea sanitaro-nazista, prin care ingenuncheaza poporul definitiv. Dupa parerea mea, aceasta lege sanitara, este legea SELECTIEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole